Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean Focşani anunţă că a sesizat Ministerul Sănătăţii cu privire la reinstalarea abuzivă în funcţie a fostului director Constantin Mîndrilă. Deşi a câştigat procesul cu Ministerul Sănătăţii privind demitera sa, Mândrilă s-ar fi prezentat la serviciu fără un ordin al ministrului Sănătăţii de reinstalare în funcţie şi fără să prezinte decizia instanţei. Managerul numit de către Ministerul Sănătăţii, Codruţa Neagu, a depus char o plângere penală pe numele lui Mândrilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat de presă, managerul SJU Focşani, Codruţa Neagu, cea care a preluat şefia spitalului după ce Mândrilă a fost înlăturat din funcţie anul trecut, prin ordin de ministru, susţine că acesta a comis mai multe abuzuri, joi,  intrând fără drept în biroul managerului  când aceasta lipsea.

"Fără a avea un ordin al Ministerului Sănătăţii şi nici măcar un certificat de grefă de la Curtea de Apel Galaţi, numitul Constantin Mîndrilă a intrat abuziv în biroul managerului spitalului, dr. Elena Codruţa Neagu, instalându-se fără niciun drept. Managerul actual, dr. Elena Codruţa Neagu, are în vigoare un ordin de numire în funcţie din partea Ministerului Sănătăţii, ordin valabil, neanulat de vreo instanţă sau de minister până acum", se precizează în comunicat.

În consecinţă, managerul Elena Codruţa Neagu anunţă că a făcut o plângere penală împotriva luI Mîndrilă, pe care îl acuză de mai multe fapte penale: violarea domiciliului profesional, sustragere de documente etc.

"În mod abuziv, numitul Mîndrilă a semnat ieri mai multe documente din mapa managerului, a dat dispoziţii angajaţilor din spital, a schimbat şefa de la Resurse Umane, a înlocuit yalele de la birouri, a pus în funcţiune camere de supraveghere video încălcând dispoziţiile GDPR etc", se precizează în comunicat.

Urmare a acestor fapte, Consiliul de Administraţie al SJU Focşani a decis să anunţe Ministerul Sănătăţii, cerând totodată trimiterea în teritoriu a Corpului de Control al ministrului Sănătăţii.

"Consiliul de Administraţie a luat act de imposibilitatea exercitării atribuţiilor de management, fiind îngrădite drepturi şi obligaţii din contractul de management, prin faptul că numitul Constantin Mîndrilă şi-a însuşit pe nedrept instrumentele ce dau caracter oficial înscrisurilor (ştampilă de manager, ştampila Consiliului de Administraţie), prin faptul că pe nedrept a luat şi a dispus măsuri ilegale în condiţiile în care nu a prezentat un certificat de grefă sau alt înscris oficial sau ordin al Ministrului Sănătăţii care să-i justifice acţiunile. Prin conduita ilegală exercitată de numitul Constantin Mîndrilă, instituţia Spitalului Judeţean de Urgenţă este pasibilă să suporte prejudicii majore, motivat de faptul că sunt în derulare proceduri administrative. În mod fraudulos, s-a prevalat de prezentarea unui transcript pe suport informatic, fără a prezenta departamentului juridic din spital înscrisuri oficiale. Consiliul de Administraţie a luat act că numitul Constantin Mîndrilă nu a anunţat Ministerul Sănătăţii. Demersurile iniţiate de fostul manager nu au la bază vreun ordin al MS. Cei doi jurişti din Spitalul Judeţean sunt complici la comiterea infracţiunii de uzurpare de înscrisuri oficiale. Date fiind antecedentele medicală ale numitului Constantin Mîndrilă, care în ultimele concedii medicale justifică 180 de zile de concediu medical cu diverse afecţiuni şi o instabilitate emoţională, consider că există riscuri majore pentru buna funcţionare a Spitalului Judeţean. De asemenea, solicit organelor abilitate să cerceteze modul în care Constantin Mîndrilă şi-a luat concediu medical 180 de zile cu viză de flotant în Bacău, concediile fiind acordate de medici din Bacău şi Suceava", a precizat managerul Elena Codruţa Neagu.

Fostul manager al Spitalului Judeţean Focşani Constantin Mîndrilă, înlocuit în funcţie anul trecut după ce s-a infectat cu noul coronavirus, a câştigat la Curtea de Apel Galaţi  procesul împotriva Ministerului Sănătăţii, iar magistraţii au dispus suspendarea ordinului emis de ministrul Sănătăţii de la acea vreme  Nelu Tătaru.  Decizia Curţii de Apel Galaţi nu este definitivă, dar este executorie.

Joi dimineaţă, Mîndrilă a mers la Spitalul Judeţean Focşani, unde a intrat în biroul managerului, în prezenţa a 4 poliţişti chemaţi la faţa locului de Codruţa Neagu, cea numită director după înlocuirea sa.

"În prezenţa juriştilor spitalului am constituit o comisie prin care să intrăm în biroul de manager să inventariem lucrurile ca să-mi pot continua activitatea", a declarat Mândrilă.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.