Cinci persoane, inclusiv trei membri ai unei familii, au murit într-o tornadă în statul american Alabama, în care mai multe zone au fost plasate în stare de urgenţă, au anunţat autorităţile, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Îndemn toate persoanele care se află în drumul acestor tornade (...) să rămână în alertă”, a îndemnat guvernatorul Alabamei Kay Ivey.

Imagini cu intemperii au fost puse în circulaţie pe reţele de socializare, care surprind obiecte ”zburând” pe cer, copaci culcaţi la pământ şi case avariate.

În localitatea Ohatchee, trei membri ai unei familii care se aflau într-o ”structură de lemn” au murit joi, dar şi o persoană care se afla într-o casă mobilă, a declarat AFP medicul legist al comitatului Calhoun, Pat Brown.

O persoană a murit la Wellington, a precizat el.

Serviciile de urgenţă ale comitatului Calhoun i-au îndemnat pe locuitori ”să se adăpostească imediat”.

Biroul şerifului din Calhoun a anunţat ”pagube importante” la Ohatchee şi în apropiere de Wellington.

Potrivit site-ului poweroutage.us, peste 35.000 de gospodării din Alabama nu aveau curent electric joi seara (ora locală), iar autorităţile au avertizat că intemperiile aveau să continue.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.