Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI) a dispus vineri dimineaţă ca cei trei operatori care asigură transportul public să ia toate măsurile necesare pentru preluarea fluxurilor de călători prin transportul de suprafaţă, ca urmare a protestului spontan organizat de lucrătorii de la Metroul bucureştean.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - ”Având în vedere protestul spontan al angajaţilor Metrorex din această dimineaţă, Societatea de Transport Bucureşti a luat toate măsurile necesare pentru a suplimenta capacitatea de transport.  Astfel, STB SA face toate eforturile pentru a prelua fluxurile de călători din zona staţiilor de metrou şi scoate în traseu toate vehiculele disponibile prin chemarea personalului din liber. De asemenea, se vor menţine în traseu vehiculele care erau programate să se retragă, pentru a mări capacitatea de transport în perioada dintre orele de vârf”, anunţă Societatea de Transport Bucureşti.
 
Suplimentar, STB SA va creşte capacitatea de transport pe inelul central, prin întoarcerea alternativă a tramvaielor din linia 1 la Banu Manta. 
 
Totodată, se vor reintroduce operativ liniile de autobuz 135, 143, 243, 330, 182, 232, R409 şi R439 pe calea de rulare a liniilor de tramvai pentru a mări viteza de circulaţie şi implicit, capacitatea de transport.
 
STB SA va monitoriza pe parcursul acestei zile liniile care converg în zona staţiilor de metrou în zonele Pipera, Militari, Berceni, şi va suplimenta operativ cu vehicule din alte linii slab solicitate pentru a asigura transportul călătorilor. 
 
”Consideram că este de datoria angajaţilor STB să vină în sprijinul cetăţenilor care utilizau în mod obişnuit metroul şi să asigure o alternativă de transport pe toată durata grevei”, precizează conducerea societăţii.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Societatea de Transport Bucureşti – STB SA a mărit la maximum posibil parcul de vehicule, în special pe liniile care funcţionează pe trasee care asigură transportul între staţiile de metrou, chemând la lucru chiar şi angajaţii de la domiciliu.

TPBI monitorizează fluxurile de călători şi va dispune măsuri suplimentare, în funcţie de fluctuaţii.

Asociaţia are ca scop planificarea strategică, monitorizarea şi avizarea activităţilor privind autorizarea, organizarea, gestionarea şi controlul funcţionării serviciilor publice de transport de călători în regiunea Bucureşti-Ilfov pentru transportul cu autobuze, troleibuze, tramvaie şi alte mijloace de transport public de călători.

Circulaţia metrourilor a fost blocată vineri dimineaţă din cauza unui protest spontan al sindicaliştilor, care au coborât în tunel, la staţia PiaţaUnirii, pe calea de rulare, şi au împiedicat pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri, anunţă Metrorex, care precizează că din cauza acestei acţiunii, liniile de metrou nu pot fi puse sub tensiune. Conform Metrorex, deşi afirmă că au o listă de revendicări, sindicaliştii au refuzat orice dialog. Sindicaliştii s-au aşezat pe şine şi scandează ”Demisia!”. Protestul are loc la o zi după ce conducerea Metrorex a dat ca termen limită data de 2 aprilie pentru eliberarea spaţiilor comerciale de la metrou, administrate de firma sindicatului.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.