Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) face precizări privind notificarea persoanelor aflate pe listele de aşteptare, arătând că se respectă categoria de populaţie prioritară şi ordinea înscrierii pe liste. Între subcategoriile Etapei a treia nu se face o prioritizare. Dacă o persoană se mută de pe lista de aşteptare de la un centru pe alta, va ocupa următoarea poziţie după cei deja înscrişi. Dacă o persoană îşi anulează rezervarea şi apoi se reînscrie pe lista de aşteptare, îşi pierde poziţia iniţială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Platforma de programare realizează notificarea persoanelor prin respectarea categoriei de populaţie prioritară stabilită prin Strategia de vaccinare, precum şi a ordinii de înscriere pe listele de aşteptare. Prioritatea de notificare a persoanelor aflate pe lista de aşteptare este următoarea:
1. 75% - Populaţia cu grad ridicat de risc
2. 25% - Persoanele care desfăşoară activităţi esenţiale
3. Populaţia generală, în cazul în care rămân locuri neocupate", a transmis, joi seară, CNCAV.
 
Sursa citată a precizat, referitor la notificarea persoanelor din etapa a III-a a Strategiei, că platforma respectă în totalitate ordinea de înscriere pe listele de aşteptare, nefiind aplicată o prioritizare suplimentară între subcategoriile III A, III B şi III C.
 
Astfel, la înscrierea pe lista de aşteptare, platforma asociază utilizatorului data şi ora efectuării rezervării.
 
Potrivit CNCAV, o persoană care optează pentru mutarea de pe lista de aşteptare a unui centru pe lista altui centru de vaccinare, va ocupa următoarea poziţie după persoanele deja înscrise.
 
"Este important de menţionat faptul că o persoană care anulează rezervarea şi apoi se înscrie din nou pe lista de aşteptare îşi pierde locul şi va fi aşezată la finalul listei", a precizat CNCAV.
 
După primirea notificării prin SMS şi e-mail privind posibilitatea de programare, beneficiarul trebuie să acceseze platforma informatică şi să selecteze data şi ora de vaccinare. La finalizarea cu succes a programării, aplicaţia generează recipisa cu datele de prezentare pentru administrarea dozelor.
 
Potrivit cerinţelor CNCAV, listele de aşteptare se activează în centrele de vaccinare în care nu mai sunt locuri disponibile. Numărul de înscrieri realizate pentru fiecare centru, numărul de locuri disponibile şi tipul vaccinului sunt afişate în interfaţa de tip hartă din platforma ROVACCINARE.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.