Preţurile petrolului au scăzut joi cu 4%, din cauza îngrijorărilor provocate de noile măsuri de carantină adoptate de guverne în Europa şi Asia pentru a opri creşterea numărului de cazuri de Covid-19, în pofida faptului că circulaţia navelor prin Canalul Suez este în continuare blocată şi nu se ştie când va fi reluată, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cotaţiile petrolului au pierdut majoritatea creşterilor consemnate în şedinţa precedentă, determinate de ştirile privind eşuarea unei nave comerciale de mari dimensiuni în canalul Suez.

Investitorii ignoră acum acest blocaj, având în vedere că numai o mică parte din ţiţeiul mondial este livrat prin acest canal.

Preţul petrolului WTI, de referinţă pe piaţa americană, a scăzut cu 4,38%, la 58,50 dolari pe baril, iar preţul petrolului Brent cu 4,19%, la 61,71 dolari pe baril.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.