Daniel Jinga, maestru de cor şi director artistic al Operei Naţionale Bucureşti, dirijor principal al Filarmonicii Muntenia din Târgovişte şi al Orchestrei Metropolitane Bucureşti, dirijor fondator al Corului de Cameră „Accoustic”, este noul manager interimar al Operei Naţionale Bucureşti, anunţă Ministerul Culturii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Daniel Jinga a absolvit, în 1997, Seminarul Teologic din Bucureşti, după care a urmat cursurile Facultăţii de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală ale Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.

Totodată, a absolvit cursurile de master (stilistică dirijorală - Dirijat Cor Academic), între 2003 şi 2004, şi este doctor în muzică din 2012, când a primit titlul de la aceeaşi universitate, pentru lucrarea „Reprezentanţi ai creaţiei corale a cappella româneşti la sfârşitul secolului al XX-lea şi începutul secolului al XXI-lea - Tehnici de construcţie corală şi conducere dirijorală”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.