Saarland anunţă că pune capăt principalelor restricţii în lupta împotriva covid-19 în lunea de după Paşte, la prezentarea unor teste negative, devenind astfel primul land german care face acest pas, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această iniţiatvă intervine în contextul în care nemulţumiea opiniei publice germane faţă de limitarea deplasărilor impusă de către autorităţi creşte în mod continuu.

”Am hotărât să relaxăm restricţiile impuse atât în viaţa privată, cât şi publică”, a anunţat ministrul-preţedinte ala acestui land mic, situat la frontiera cu Franţa şi Luxemburgul, Tobias Hans.

”Începând de la 6 aprilie, cinematografele, teatrele, sălile de concert, terasele cafenelelor şi restaurantelor şi cluburile de sport vor fi deschise, iar restricţiile privind contactele între persoane larg relaxate”, a anunţat el într-o conferinţă de presă.

”Acest lucru va fi posibil numai la prezentarea unui testnegativ în aceeaşi zi”, a precizat Tobias Hans.

Decizia Saarlandului, unul dintre cele mai mici landuri germane, cu aproximativ un milion de locuitori, are o valoare simbolică, în contextul în care populaţia germană este tot mai reticentă să accepte  restricţiile impuse din cauza pandemiei covid-19.

Cancelarul Angela Merkel, care promovează fermitatea în lupta împotriva covid-19, a fost nevoită miercuri să facă un pas înapoi şi să renunţe la o carantină naţională în perioada 1-5 aprilie, pe care a decis-o cu două zile mai înainte împrenă cu liderii landurilor.

În urma unui val de indignare provocat de această măsură în opinia publică şi unor dificultăţi administrative în implementarea măsurii, Merkel a recunoscut ”o greşeală” şi le-a cerut scuze germanilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.