Preşedintele american Joe Biden a însărcinat-o miercuri pe vicepreşedinta Kamala Harris să coordoneze eforturile SUA pentru gestionarea imigraţiei, împreună cu Mexicul şi ţările Triunghiului Nordic din America Centrală, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biden a anunţat această măsură la o şedinţă de la Casa Albă a echipei sale care se ocupă de imigraţie, atribuindu-i lui Harris acelaşi rol pe care el l-a jucat în calitate de vicepreşedinte în timpul preşedinţiei lui Barack Obama.

Decizia a avut loc în timp ce Biden se străduieşte să facă faţă problemei migraţiei care este în plină expansiune de-a lungul frontierei SUA cu Mexicul, o problemă pe care democratul a pus-o pe seama politicilor ”oarecum draconice” ale predecesorului său republican, Donald Trump.

Biden a spus că Statele Unite vor avea nevoie de ajutor din partea Mexicului şi a ţărilor din Triunghiul Nordic, Honduras, Guatemala şi El Salvador, şi că Harris ”a fost de acord să conducă eforturile noastre diplomatice şi să colaboreze cu aceste ţări”.

Oficialii americani se luptă pentru a adăposti şi procesa un număr din ce în ce mai mare de copii neînsoţiţi, dintre care mulţi rămân zile întregi blocaţi în centre de la frontieră de tipul închisorilor, în timp ce aşteaptă plasarea în adăposturile guvernamentale copleşite de numărul prea mare al solicitanţilor.

De când şi-a preluat mandatul în ianuarie, Harris şi-a asumat rolul de promotor cheie al proiectului de stimulente economice pe timp de pandemie al lui Biden, prima lege majoră pe care preşedintele a semnat-o. În acest domeniu, o mare parte din atenţia lui Harris a fost concentrată asupra modului în care programul de stimulare poate ajuta femeile şi întreprinderile mici.

De asemenea, Harris s-a implicat activ în încurajarea americanilor să se vaccineze. Deşi nu a avut un portofoliu de politici specifice până acum, a avut convorbiri cu lideri străini, inclusiv cu aliaţi-cheie precum Franţa şi Israel.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.