Reprezentativa de tineret a României a remizat, miercuri seară, scor 1-1, pe arena Új Bozsik din Budapesta, cu selecţionata similară a Ţărilor de Jos, în prima etapă a grupei A a Campionatului European Under21.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Golurile au fost marcate de Ciobanu ’20 pentru tricolori şi Schuurs ’16 pentru olandezi.

România: Vlad – Haruţ, Ciobotariu, Paşcanu – Boboc, Olaru, Marin, Ciobanu, Moruţan (Itu ’88) – Ganea (Petre ’80), Măţan (Oaidă ’72). Selecţioner: Adrian Mutu.

Ţările de Jos: Scherpen – Zeefuik, Schuurs, Teze, Bakker – Reis, De Wit, Koopmeiners – Lang (Brobbey), Boadu (Gakpo ’64), Kluivert. Selecţioner: Erwin Van De Looi.

Cartonaşe galbene: Marin ‘45+1, Ganea ’68 / Zeefuik ’68, Koopmeiners ‘77

Confruntarea a fost arbitrată de elveţianul Sandro Schärer, ajutat de Stephane De Almeida şi Bekim Zogaj, iar rezervă a fost italianul Maurizio Mariani.

În aceeaşi grupă, la Szekesfehervar, Germania a învins Ungaria, scor 3-0 (goluri Nmecha ’61, Baku ’66, ’73).

În etapa următoare, programată sâmbătă, România va întâlni Ungaria la Budapesta, iar Germania va juca împotriva Ţărilor de Jos, la Szekesfehervar. Ultima etapă programează, la 30 martie, meciurile Ţările de Jos – Ungaria şi Germania – România.

Faza grupelor Campionatului European se va încheia la 31 martie, iar fazele eliminatorii vor avea loc în perioada 31 mai – 6 iunie.

Naţionala României se află pentru a doua oară consecutiv la un turneu final, după ce în 2019 a ajuns până în semifinale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.