Senatorul USR PLUS Marius Bodea afirmă că Mihai Chirica ar trebui să dea întâi afară ”combinatorii şi neamurile” din primăria Iaşi, plătiţi din bani publici, apoi să invite USR PLUS la negocieri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marius Bodea a declarat miercuri, referindu-se la invitaţia edilului Mihai Chirica pentru reluarea negocierilor dintre PNL şi USR PLUS, că ”un primar frustrat, care nu este capabil de dialog, întâi înjură USR PLUS, apoi ne cheamă la dialog”.

”Ne înjură şi apoi ne invită să-i susţinem în continuare cumătrul pe poziţia de city manager. Asta nu se poate. Întâi afară cu combinatorii şi neamurile din Primăria Iaşi, plătiţi din banii noştri, iar apoi stăm de vorbă”, a afirmat senatorul USR PLUS, Marius Bodea, într-un comunicat de presă.

Bodea a precizat că USR PLUS aşteaptă scuze de la edilul Chirica pentru distrugerea ireversibilă a Iaşiului de către samsarii imobiliari, pentru traficul sufocant din oraş, pentru lipsa investiţiilor locale de anvergură şi pentru nivelul ridicat al poluării.

”Îi transmit să se spele bine pe faţă cu apă rece şi să se trezească“, a afirmat parlamentarul USR PLUS.

Cât priveşte afirmaţia lui Mihai Chirica privind faptul că s-a opus proiectului noului spital de urgenţe, Marius Bodea a explicat că a susţinut investiţia, doar că a afirmat că amplasamentul este greşit, având în vedere distanţa mică faţă de aeroport.

Bodea a mai declarat că proiectele mari ale Iaşiului lipsesc din PNRR ”tocmai pentru că Mihai Chirica a lipsit de la muncă în toţi anii în care a fost primar”.

Primarul Mihai Chirica, totodată lider al filialei municipale PNL Iaşi, a spus, miercuri, într-o conferinţă de presă, că liberalii vor transmite în zilele următoare o scrisoare deschisă şefilor USR PLUS Iaşi în care vor solicita reluarea negocierilor între cele două formaţiuni în vederea realizării unei înţelegeri politice locale.

Edilul a precizat că toată lumea s-a săturat de circ şi de panaramă.

Mihai Chirica a mai afirmat că timp de trei ani şi jumătate până la alegerile din 2024, el va fi primarul Iaşiului, ”indiferent de ceea ce discută doamna Cosette Chichirău despre dosarul Skoda”, dosar în care edilul ieşean a fost trimis în judecată.

Totodată, Chirica a spus că tandemul Cosette Chichirău-Marius Bodea nu a creat nimic pentru Iaşi. În acelaşi timp, edilul l-a acuzat pe Bodea că în mandatul trecut ar fi încercat să blocheze demararea proiectului spitalului regional de urgenţe de la Iaşi.

În prezent, în Consiliul Local Iaşi nici un partid nu deţine majoritate. În urmă cu două săptămâni, negocierile dintre PNL şi USR PLUS au eşuat după ce liderii ieşeni ai USR PLUS, Cosette Chichirău şi Monica Berescu au refuzat să discute cu liberalii, întrucât la întâlnire nu a venit şi liderul PNL Iaşi, Costel Alexe.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.