Guvernul Angelei Merkel a renunţat să impună o controversată consolidare a izolării în weekendul prelungit de Paşte, care prevedea închiderea tuturor magazinelor şi organizarea unor slujbe religioase online, a recunoscut o ”greşeală” şi a cerut scuze, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cancelarul şi cei 16 miniştri-preşedinţi ai landurilor, care au decis acest dispozitiv în noaptea de luni spre marţi, după mai bine de 12 ore de negocieri, s-au reîntâlnit miercuri.

Angela Merkel a recunoscur miercuri că a făcut ”o greşeală” vrând să înăsprească reglementările sanitare de Paşte şi a anunţat abandonarea acestui proiect, criticat de toate partidele.

”O greşeală trebuie să fie numită greşeală şi, mai important, ea trebuie să fie corectată, dacă se poate la timp”, a declarat ea.

”Ştiu că această propunere a provocat o incertitudine suplimentară. O regret profund, iar pentru acest lucru cer scuze tuturor cetăţenilor”, a declarat cancelarul într-o alocuţiune, în urma unei reuniuni de urgenţă cu preşedinţii-miniştri ai celor 16 landuri germane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.