Deputatul minorităţilor Ovidiu Victor Ganţ a precizat, la dezbaterea proiectului de lege privind desfiinţarea SIIJ în plenul de miercuri al Camerei, că opiniile în interiorul grupului parlamentar al minorităţilor sunt diferite şi prin urmare poziţionarea la vot va diferi de la caz la caz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„La grupul minorităţilor atunci când avem de comunicat din partea grupului o facem ca atare printr-un reprezentat. Orice atribuire de fapte sau atitudini politice grupului nostru politic în absenţa unei astfel de comunicări sunt false. În ceea ce priveşte subiectul în cauză, în dezbaterea grupului nostru parlamentar au apărut opinii divergente, iar poziţionarea prin vot va fi diferită de la caz la caz. Fiecare membru al grupului minorităţilor va vota pe acest subiect aşa cum consideră de cuviinţă”, a afirmat Ovidiu Victor Ganţ în plenul de miercuri al Camerei.

Camera Deputaţilor dezbate şi votează miercuri proiectul de lege privind desfiinţarea SIIJ, în calitate de prim for sesizat.

Comisia juridică a Camerei a adoptat joia trecută un raport favorabil la proiectul privind desfiinţarea SIIJ cu amendamente admise şi respinse.

Unul dintre amendamentele admise depus de către deputatul minorităţilor Ionel Stancu prevede că:

„Art.95 - (1) Judecătorii şi procurorii pot fi percheziţionaţi, reţinuţi, arestaţi preventiv sau arestaţi la domiciliu numai cu încuviinţarea Secţiei pentru judecători sau, după caz, a Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

(2) Judecătorii şi procurorii pot fi trimişi în judecată pentru săvârşirea unei infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei, de corupţie şi de serviciu ori a unei infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie numai cu încuviinţarea Secţiei pentru judecători sau, după caz, a Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

(3) În caz de infracţiune flagrantă, judecătorii şi procurorii pot fi reţinuţi şi supuşi percheziţiei potrivit legii, Secţia pentru judecători sau, după caz, Secţia pentru procurori fiind informată de îndată de organul care a dispus reţinerea sau percheziţia”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.