Qualcomm, companie cunoscută în special pentru chipset-urile furnizate producătorilor de dispozitive mobile, ar putea deveni, începând de anul viitor un producător de device-uri mobile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform mai multor surse anonime, compania americană lucrează în prezent la o consolă de gaming, care se inspiră puternic de la Switch, consola de mare succes a celor de la Nintendo.

Absolut logic, la baza viitoarei console va sta unul dintre chipset-urile companiei, cel probabil modelul cel mai nou la momentul lansării, care, conform aceloraşi surse, ar putea fi cândva în primul trimestru al anului viitor.

Deosebirea esenţială faţă de Switch vine din sistemul de operare. În loc să investească timp şi resurse în dezvoltarea unui sistem de operare, Qualcomm va folosi Android. Drept urmare, vor putea fi jucate toate jocurile disponibile pentru Android, ceea ce va reprezenta un mare atu de vânzare.

Viitoarea consolă va avea 5G, un slot pentru memorie şi controllere detaşabile. Nu se cunosc dimensiunile exacte, însă ecranul FHD va avea 6,65 inch - mai mare şi cu rezoluţie mai bună decât versiunea actuală de Switch.

Alături de o baterie de 6.000 mAh, Qualcomm ar putea “strecura” în device şi un ventilator, care să realizeze răcirea acestuia.

Compania americană ţinteşte un preţ de vânzare de aproximativ 300 de dolari, tocmai pentru a concura direct cu Switch.

Nintendo va lansa o nouă versiune de Switch anul acesta care, chiar dacă se pare că va păstra ecranul 720p, va scoate 4K pe televizoarele şi monitoarele externe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.