Norvegia introduce noi măsuri la nivel naţional pentru a preveni răspândirea Covid-19, între care interzicerea servicii de alcool în spaţii publice şi amânarea unui plan de redeschiderii a vieţii sociale, a declarat marţi ministrul Sănătăţii, Bent Hoeie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul intenţiona anterior ca la sfârşitul lunii martie să prezinte un plan de ridicare treptată a restricţiilor impuse din cauza Covid-19.

Norvegia a înregistrat unele dintre cele mai scăzute rate de infecţii şi decese din Europa de la debutul pandemiei, la începutul anului trecut, dar acum înregistrează o creştere rapidă a spitalizărilor, din cauza variantelor mai contagioase ale virusului.

"Situaţia din Norvegia este instabilă, cu creşterea ratelor de infectare în ultimele săptămâni. Suntem îngrijoraţi de consecinţele potenţiale dacă mulţi oameni călătoresc şi se întâlnesc cu alţii în timpul vacanţei de Paşte”, a declarat Hoeie într-o conferinţă de presă.

Şcolile norvegiene urmează să intre în vacanţa de Paşte în perioada 27 martie - 6 aprilie. Oricine se va întoarce dintr-o vacanţă în străinătate va fi obligat să stea 10 zile în carantină la un hotel desemnat, o măsură mai strictă decât regula actuală care le permite turiştilor să părăsească facilităţile de carantină după trei zile dacă sunt testaţi negativ pentru coronavirus.

Norvegienii vor trebui, de asemenea, să înceapă să păstreze o distanţă de doi metri faţă de oricine nu locuieşte în propria gospodărie, dublă faţă de recomandarea actuală, şi să nu aibă mai mult de doi oaspeţi acasă, a spus Hoeie.

”Sperăm că aceste măsuri vor duce la rate mai mici de infecţie”, a spus Line Vold, de la Institutul Norvegian de Sănătate Publică. Norvegia speră să vaccineze părţi semnificative din populaţia sa adultă între lunile aprilie şi iulie, potrivit guvernului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.