Prefectul Capitalei, Alin Stoica, cataloghează drept "revoltătoare" imaginile în care fostul ministru de Interne Marcel Vela apare, alături de alte persoane, la o terasă cu pereţi pe toate laturile. Stoica susţine că proprietarii acestor localuri care nu respectă regulile trebuie să înţeleagă că "sunt mulţi cetăţeni care pot suferi din cauza lor". Senatorul PNL Marcel Vela, fost ministru al Afacerilor Interne, reacţionează după ce a fost filmat la o terasă cu pereţi pe toate laturile, el susţinând că terasa avea acoperişul rabatat. "Eu susţin respectarea tuturor regulilor şi le şi respect", afirmă Marcel Vela.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Vela, după ce a fost filmat pe o terasă cu pereţi pe toate laturile: Era acoperişul rabatat, deci nu avea acoperiş/ Eu susţin respectarea tuturor regulilor şi le şi respect

 

Digi 24 a prezentat, marţi seară, imagini cu fostul ministru de Interne Marcel Vela la o terasă din Bucureşti care nu respectă regulile, având pereţi pe toate laturile. 
 
"Imaginile mi se par revoltătoare, în primul rând pentru că cei care organizează genul acesta de activităţi nu au minimă empatie să înţeleagă că sunt mulţi cetăţeni care pot suferi din cauza lor. Regulile respective nu sunt îndreptate împotriva comercianţilor, ele sunt, de fapt, nişte măsuri menite să asigure protejarea sănătăţii şi vieţii oamenilor şi cred că toţi suntem datori să respectăm regulile astea tocmai pentru că ne pasă de ceilalţi. În momentul în care vezi astfel de scene şi ştii că sunt foarte mulţi bucureşteni care le respectă şi poate nu le e uşor să o facă, atunci evident că mi se pare revoltător”, a declarat Alin Stoica, marţi seară, la Digi 24. 
 
El a precizat că de la preluarea mandatului de prefect al Capitalei a propus formarea de echipe comune de control formate din reprezentanţi ai mai multor instituţii, iar în mai puţin de două săptămâni poliţia a dat amenzi de peste 250.000 de lei în Bucureşti pentru nerespectarea regulilor de protecţie sanitară. În cadrul acestor controale a fost găsit un tânăr care era la o petrecere deşi se afla în carantină.
 
"Poliţia face, însă ce ne-au explicat este că foarte multe dintre terase sau dintre comercianţi îşi fac un calcul... că încasările de la o singură masă le ajung să plătească amenda pe care poliţia o dă. Nu cred că ar trebui amenzi mai mari, cred că ar trebui să fie şi alte sancţiuni”, a adăugat Alin Stoica. 
 
În acest context, prefectul Capitalei a spus că a discutat cu reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii şi că s-au găsit câteva "pârghii legale”, avându-se în vedere suspendarea activităţii restaurantelor care nu respectă regulile de funcţionare în această perioadă de criză sanitară.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.