Loboratorul suedezo-britanic AstraZeneca s-a angajat marţi să furnizeze în 48 de ore date recente autorităţii americane care supervizează testele clinice, care a criticat laboratorul farmaceutic din cauză că i-a trimis date ”depăşite” cu privire la teste clinice ale vaccinului împotriva covid-19 AstraZeneca-Oxford, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Grupul farmaceutic afirmă, într-un comunicat, că a folosit date de dinainte de 17 februarie în rezultatele publicate luni ale unor teste clinice în Statele Unite şi că vrea să intre în contact ”imediat”, pentru a furniza Data and Safety Monitoring Board (DSMB, Comitetul care monitotrizează testele) ”o analiză cu date privind eficienţa cât mai actuale posibil”.

Vaccinul AstraZeneca-Oxford, folosit în numeroase ţări din Uniunea Europeană (UE), nu este aprobat încă în Statele Unite, unde autorităţile au cerut date suplimentare cu privire la teste clinice din faza 3 efectuate pe teritoriul american.

În urma publicării rezultatului acestor teste luni, Institutul Naţional american al Bolilor Infecţioase şi Alergiilor (NIAD), care supervizează testele clinice ale vaccinurilor în Statele Unite, şi-a exprimat ”îngrijorarea” cu privire la faptul că laboratorul farmaceutic suedezo-britanic a ”folosit informaţii depăşite” în cadrul testelor.

NIAID consideră că acest lucru conduce la ”o estimare incompletă a eficienţei” vaccinului AstraZeneca-Oxford.

Institutul a îndemnat laboratorul că coopereze cu DSMB.

Potrivit acestor rezultate publicate luni ale acestor teste efectuate pe un număr de peste 32.000 de participanţi, vaccinul are o eficienţă de 80% împotriva covid-19 la persoane în vârstă ţi nu creşte riscul formării unor cheaguri de sânge (tromboză).

Vaccinul AstraZeneca-Oxford are o eficienţă de 79% împotriva bolii simptimatice covid-19 în rândul populaţiei generale şi de 100% în împiedicarea unor forme grave ale bolii şispitalizării, anunţa laboratorul farmaceutic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.