Banca Comercială Română (BCR) a anunţat marţi că a finalizat vânzarea clădirii Bucharest Financial Plaza, fostul sediu al băncii din Calea Victoriei, către Immofinanz, pentru aproximativ 36 de milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Banca Comercială Română (BCR) a finalizat transferul de proprietate asupra clădirii Bucharest Financial Plaza, fostul sediu al companiei din Calea Victoriei, către Immofinanz, unul dintre cele mai importante grupuri imobiliare din Europa Centrală şi de Est. Immofinanz intenţionează să reamenajeze proprietatea într-o clădire myhive, cu spaţii de înaltă calitate şi cu nivel de certificare a construcţiei pentru dezvoltare durabilă Gold sau un alt nivel superior", a anunţat banca.

Clădirea a fost ridicată ca sediu Bancorex, fiind ulterior preluată de BCR.

"Această proprietate permite utilizări multiple şi oferă acces excepţional la spaţii retail, restaurante şi alte zone de relaxare din centrul Bucureştiului. Suntem încântaţi că avem un partener de încredere în Immofinanz, un grup imobiliar cu o experienţă îndelungată în România şi unul dintre cei mai mari clienţi de tip corporate ai Erste Group. Immofinanz, care este un dezvoltator imobiliar de înaltă calitate în Europa, are capacitatea de a transforma acest obiectiv şi de a-i valorifica şi mai mult potenţialul”, a declarat Michael Werner, real estate management executive director în cadrul BCR.

Clădirea Bucharest Financial Plaza este amplasată lângă Centrul Vechi şi se întinde pe o suprafaţă de 26.300 mp GLA. Proprietatea a fost finalizată în 1998, fiind cea mai impozantă clădire a oraşului la acel moment şi a fost modernizată în 2012. Construcţia poate fi uşor împărţită între cele două secţiuni, Tower (17 etaje) şi Podium (6 etaje) şi beneficiază de cel mai mare atrium iluminat natural din oraş.

BCR şi-a mutat sediul în 2020, într-un spaţiu cu o suprafaţa de 14.400 mp, localizat în Business Garden Bucharest. Cu această mutare, banca a finalizat procesul de relocare a sediilor în clădiri premium de clasă A, iniţiat la finalul anului 2018 prin mutarea parţială a angajaţilor la Bridge, prima clădire de birouri certificată LEED Platinum în Bucureşti. 

“Acest acord reprezintă un pas important pentru Immofinanz în vederea consolidării portofoliului de birouri de înaltă calitate şi a brandului de birouri myhive în Bucureşti. În cadrul procesului de modernizare propus, am luat în considerare un spaţiu mai mare pentru zona publică şi o terasă verde, care credem că va deveni rapid un punct de atracţie extrem de atrăgător pentru bucureşteni”, a declarat Dietmar Reindl, COO Immofinanz.

Echipa BCR responsabilă de proprietăţi a acţionat în calitate de broker în această tranzacţie, în timp ce Knight Frank a fost broker exclusiv pentru cumpărător.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private şi a băncilor de locuinţe.

BCR are o reţea de 19 centre de afaceri şi 16 birouri mobile dedicate companiilor şi 428 de unităţi retail situate în majoritatea oraşelor din ţară cu peste 10.000 de locuitori. Are 14.500 POS-uri şi servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking şi E-commerce.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.