Opozantul politic rus Aleksei Navalnîi, care ispăşeşte o pedeapsă de doi şi jumătate de închisoare în Colonia Penitenciară nr, 2 Pokrov, la 100 de kilometri de Moscova, îşi compară viaţa zilnică de deţinut cu cea a unui Stormtrooper - militari imperiali din saga ”Star Wars” -, într-un mesaj postat pe Instagram, în care-şi descrie rutina matinală, care începe cu trezirea la ora 6.00 şi continuă cu exerciţii fizice, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Însă, înainte de exerciţii, ascultăm imnul naţional”, scrie el.

”Imaginaţi-vă asta, zona din jurul barăcilor, zăpada, bărbaţi în ţinută de deţinut neagră, cu bocanci şi şapcă de blană, care stau în întuneric, cu mâinile la spate, şi un megafon pe un catarg, din care răsună în toată zona «Fii glorioasă, patria noastră liberă». Un adevărat deliciu”, scrie Navalnîi.

”LAGĂR DE CONCENTRARE”

Urmează un marş, ”pe care toată lumea din detaşamentul meu îl numeşte «Imperiul contraatacă»”.

”În acel moment, îmi imaginez că particip la un remake rusesc al Războiului Stelelor în care, în loc de Stormtroopers imperiali, sunt condamnaţi cu raniţe în spate şi căciuli de blană cu urechi”, scrie Navalnîi

”Apărând interesele Împăratului, deţinuţii spaţiali călătoresc de la planetă la planetă, reprimă rebelii. Dar indiferent de locul în care se ală, la 6.05 ei ascultă imnul, iar la 6.10 fac exerciţii fizice”, ironizează el.

Este a doua oară când opozantul politic publică un mesaj, de când a ajuns în Colonia Penitenciară nr. 2 din Pokrov, la 100 de kilometri de Moscova.

În urmă cu o săptămână, el compara locul de detenţie cu un ”lagăr de concentrare”.

Aleksei Navalnîi a fost arestat la revenirea sa în Rusia, în ianuarie, după cinci luni de convalescenţă în Germania, unde s-a refăcut după o otrăvire cu cu un agent de tip noviciok de care îl acuză pe Vladimir Putin şi FSB-ul.

El a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închsoare într-un dosar de fraudă din 2014, pe care-l denunţă drept politic, şi este vizat într-o serie de alte proceduri judiciare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.