Enel X, divizia de servicii şi produse energetice avansate a Grupului Enel, prin intermediul filialei sale locale Enel X UK Limited, a anunţat marţi că va asigura o capacitate (cu putere redusă) de 554 MW de echilibrare a reţelei prin managementul consumului de energie, cu livrare în anul 2024-25, pe piaţa de capacitate din Marea Britanie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Enel X, divizia de servicii şi produse energetice avansate a Grupului Enel, prin intermediul filialei sale locale Enel X UK Limited, va asigura o capacitate (cu putere redusă) de 554 MW de echilibrare a reţelei prin managementul consumului de energie (DSR), cu livrare în anul 2024-25, pe piaţa de capacitate din Marea Britanie. La acest volum, compania asigură 52% din capacitatea totală de echilibrare a reţelei prin managementul consumului acordată în cadrul licitaţiei", a informat compania.

Rezultatul menţine Enel X în poziţia de lider pe acest segment în UK şi extinde pentru încă un an oportunitatea obţinerii unor venituri pe termen lung pentru clienţii din portofoliul său.

"Suntem încântaţi să ne consolidăm poziţia de lider pe piaţa britanică de capacitate şi să ne extindem, prin câştigarea acestei licitaţii, oferta de venituri garantate pe termen lung pentru clienţii noştri britanici. Suntem încântaţi să ne folosim de capabilităţile Centralei Virtuale pentru a permite mediului de afaceri să contribuie la decarbonizarea sistemului energetic din Marea Britanie şi să efectueze, în acelaşi timp, operaţiuni mai rentabile şi mai reziliente", afirmă Francesco Venturini, CEO al Enel X.

Această atribuire vine după rezultatul licitaţiei GB Capacity Market T-1, care a fost finalizată la data de 12 martie, cu livrare începând cu 1 octombrie 2021, unde Enel X a asigurat încă 229 MW (cu putere redusă) la un preţ record. Această licitaţie a înregistrat o creştere considerabilă a atribuirilor acordate activelor regenerabile şi flexibile, cum ar fi bateriile, sprijinind planul de decarbonizare a sistemului energetic din Marea Britanie.

"Echilibrarea reţelei prin managementul consumului de energie răsplăteşte marii consumatori de energie din sectorul industrial şi cel comercial, cum ar fi producătorii, centrele de date şi parcurile logistice şi comerciale, pentru ajustarea consumului de energie şi pentru atenuarea stresului reţelei electrice. Piaţa de capacitate britanică plăteşte utilizatorii pe tot parcursul anului pentru a sta în stand-by şi a răspunde în cazul unei situaţii de urgenţă în reţea", spun reprezentanţii Enel X.

Enel X a furnizat servicii de echilibrare a sistemului energetic din Marea Britanie prin managementul consumului de energie din 2009 şi deţine în prezent poziţia de lider în programele DSR la nivel mondial, cu peste 6 GW de capacitate gestionată în prezent în America, Europa, Asia şi Oceania. În plus faţă de serviciile de echilibrare a reţelei, Enel X oferă, de asemenea, soluţii care ajută companiile să-şi gestioneze mai bine energia, inclusiv consultanţă privind achiziţiile şi soluţii de încărcare a vehiculelor electrice.

Enel X este divizia de afaceri globală a Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare şi soluţii digitale în sectoare în care energia prezintă cel mai mare potenţial de transformare: oraşe, locuinţe, industrii şi mobilitate electrică. Compania este lider mondial în sectorul soluţiilor energetice avansate, gestionând servicii de echilibrare a reţelei prin managementul consumului de energie pentru aproximativ 6 GW la nivel global şi are 124 MW de capacitate de stocare instalată la nivel mondial, având în sectorul mobilităţii electrice aproximativ 175.000 de puncte de reîncărcare publice şi private pe tot globul.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.