Firma germană în domeniul biotehnologiei CureVac, care dezvoltă un vacin împotriva covid-19, a anunţat luni o continuare a testelor clinice, în care include noi variante SARS-CoV-2, şi şi-a confirmat obiectivul unei puneri pe piaţă în trimistrul doi al lui 2021, rwlatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CureVac îşi justifică într-un comunicat anunţul prin ”răspândirea rapidă a unor variante ale virusului” SARS-CoV-2 în ţări din America Latină şi Europa, în care desfăşoară de la sfârşitul lui 2020 teste clinice în faza 3.

Este vorba despre testarea în aceste regiuni a ”eficienţei vaccinului-candidat împotriva unor variante specifice” ale noului coronavirus, precizează întreprinderea.

”Obiectivul nostru este protejarea populaţiei şi mai ales a grupurilor în vârstă cu risc”, declară directorul însărcinat cu dezvoltarea la CureVac Ulrike Gnad-Vogt.

Compania anunţă că se află, în acest sens, în negocieri cu Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), care efectuează deja un examen continuu al vaccinului său candidat.

Firma ”aşteaptă date de la două studii clinice în trimestrul doi” şi îşi ”confirmă intenţia de a depune o cerere în vederea unei aprobări oficiale a vaccinului-candidat” tot în trimestrul doi.

CureVac s-a aliat cu giganţii în domeniul farmaceutic elveţian Novartis şi german Bayer, care urmează să participe la faze de producţie viitoare, în contextul în care o penurie de vaccin la nivel mondial este unul dintre principalele obstacole în lupta împotriva pandemiei covid-19.

Comisia Europeană (CE) a încheiat deja un contract cu CureVac - cu privire la furnizarea a 406 milioane de doze.

Patru vaccinuri sunt autorizate în UE - Pfizer-BioNTech şi Moderna, care au la bază tehnologia ARN mesager, AstraZeneca-Oxford şi Johnson & Johnson, cu ”vector viral”.

Vaccinul rusesc Sputnik V este, de asemenea, examinat de către EMA de la 4 martie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.