Ministerul Educaţiei a anuţat, luni, că 112.153 de elevi au participat la simularea primei probe a examenului de bacalaureat, respective proma de LImba şi literature română. Nu au putut participa elevii din 78 de unităţi aflate în localităţi cu rata de infectare peste 6.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi, 22 martie 2021, s-a desfăşurat simularea probei scrise la limba şi literatura română din cadrul examenului naţional de bacalaureat, sesiunea 2021. La această probă au fost prezenţi 112.153 de elevi. Nu au putut participa elevii din 78 de unităţi de învăţământ liceal aflate în localităţi în care rata incidenţei cumulate la nivelul localităţii este mai mare sau egală cu 6/1000 locuitori, reprezentând aproximativ 5% din numărul total de unităţi”, a transmis, luni, MInisterul Educaţiei.

Sursa citată a precizat că au fost eliminaţi 5 candidaţi din cauza unor tentative de fraudă.

Ministerul Educaţiei a prcizat că, potrivit procedurii cu privire la asigurarea condiţiilor de egalizare a şanselor, au fost aprobate 76 de solicitări de desfăşurare a examenului în condiţii speciale (la domiciliu, cu prelungirea timpului de lucru, cu asigurarea unui interpret mimico-gestual).  

Marţi este programată proba obligatorie a profilului - proba E.c), urmată miercuri de proba la alegere a profilului şi specializării - proba E.d), iar joi de proba de limba şi literatura maternă - proba E.b)

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.