Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că pe platforma de vaccinare vor fi disponibile de la începutul lunii aprilie timpul disponibil până la vaccinare şi tipul de vaccin care va fi utilizat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Sunt câteva elemente esenţiale care vor fi schimbate la platforma de programe şi anume primul aspect care urmează să fie disponibil este estimarea timpului probabil al vaccinării, perioada, intervalul de timp în care persoana care se înscrie pe lista de aşteptare va putea fi vaccinată efectiv. Al doilea lucru efectiv încercăm să transparentizăm tipul de vaccin din respectivul centru de vaccinare pentru că o persoană care stă 30 de zile pe lista de aşteptare, ajunge să se programeze într-un centru şi îşi dă seama efectiv că nu vrea să se vaccineze cu acel vaccin ceea ce pentru noi nu ar trebui să se întâmple. Mi se pare firesc ca omul să ştie de la început pe ce liste de aşteptare se programează şi pe ce tip de vaccin chiar dacă până la urmă disponibilitatea mai multor vaccinuri nu este neapărat un obiect care să permită alegerea vaccinurilor, ci să permită programarea şi accesul într-un număr mai mare de persoane la vaccinare plecând de la premisa că cele patru vaccinuri au beneficii maximale faţă de forme severe, faţă de complicaţiile bolii”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, duminică seara, la Digi 24. 
 
El a precizat că această modificare va fi operaţionalizată la începutul lunii aprilie. 
 
“Cred că în prima parte a lunii aprilie foarte probabil să fie operaţionalizată acea estimare a timpului până la vaccinarea efectivă. De ce durează atât? Lăsând la o parte procedura tehnică, în fiecare centru de vaccinare mai există încă parte din cabinete care nu au fost activate, ele urmează să devină active în prima parte a lunii aprilie, până pe 13 aprilie vom deschide peste 350 de cabinete pentru Pfizer. O altă schimbare importantă în prima parte a lunii aprilie vom creşte numărul de persoane programate pe cabinet de la 60 la 90 deci practic o să crească cu 50 la sută capacitatea de vaccinare în centrele de vaccinare”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.