Antrenorul naţionalei de handbal feminin a României, Adrian Vasile, a vorbit duminică, alături de jucătoarea Laura Pristăviţa, după ratarea calificării la JO de la Tokyo, despre turneul de la Podgorica şi eşecul tricolorelor. ”Trebuie să recunoaştem că într-o grupă atât de puternică am fost un pic în spate”, a spus Adrian Vasile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Chiar dacă a fost o victorie, este amară. Prea multă dorinţă de a ne îndeplini acest vis ne-a împiedicat să înscriem golurile necesare calificării. Îmi pare rău că nu am reuşit să ne calificăm, nu aş vrea să lăsăm capul jos, nu aş vrea să renunţăm la acest vis, chiar dacă multe nu vom mai fi aici, la echipa naţională. Nu ştiu ce aş putea spune, a fost greu, o grupă grea, în care s-a jucat până în ultimul minut. E dureros, dar timpul ne va ajuta să trecem peste asta. Nu ştiu unde am pierdut calificarea, ambele meciuri au avut importanţa lor. Vreau să cred că dacă mai aveam 2-3 minute mai puteam înscrie şi ne-am fi calificat. Dorinţa a fost foarte mare pentru noi, dar cred că presiunea am resimţit-o toate. A fost o şansă mare, e greu să nu te laşi copleşit de emoţii, presiune. Am pus noi presiunea. Valoric suntem pentru multe echipe, poate strategie, poate pregătire tactică mai mult timp împreună ne-ar fi ajutat mai mult”, a declarat handbalista de la Gloria Bistriţa.

La rândul său, Adrian Vasile a spus că îşi reproşează că nu a schimbat mai repede sistemul defensiv în meciul decisiv cu Muntenegru, dar şi că este mândru de felul în care jucătoarele sale au luptat.  

”Mi-e greu să vorbesc din cauza gustului amar, al meu şi al fetelor. Regret că nu am putut să le ajut mai mult, au muncit patru ani ca să ajungă aici, la acest vis fantastic. E genul de competiţie în care simţi la un moment dat că scapi totul printre degete. Contează foarte mult experienţa la acest nivel. Trebuie să recunoaştem că într-o grupă atât de puternică am fost un pic în spate. Nu stau să comentez declaraţiile norvegienilor, care au spus că vom câştiga 30-25. Fetele noastre şi-au pus tot sufletul, nu stau să comentez mai mult, pentru că voi spune o prostie. (...) Îmi reproşez la apărare, trebuia să schimb sistemul defensiv mult mai repede. În continuare, trebuie să muncim mai mult, mai bine, să credem în şansa noastră, mai sunt trei ani până la Paris şi pentru că avem un mix de jucătoare tinere şi cu experienţă, cred că avem de unde alege, dar avem multă muncă de făcut”.

Întrebat despre declaraţia Cristinei Neagu, care a spus că aceasta ar fi fost ultima sa şansă de a participa la Jocurile Olimpice, Adrian Vasile a răspuns: ”De ce nu să nu o mai văd în lot? De ce să n-o mai văd şi pentru Paris? E important să fie sănătoasă, cred că şi peste trei ani va fi aceeaşi jucătoare bună. Peste trei ani poate fi la echipa naţională, a demonstrat cât ţine la echipa naţională şi e un adevărat căpitan. Ea marchează multe goluri, dă multe pase decisive, creează spaţii, dar şi colegele ei muncesc pentru ea. Ne place să urcăm pe cineva pe un piedestal, dar şi să-l răstignim apoi. Trebuie să muncim în handbalul românesc al naibii de mult şi al naibii de bine, astfel ca peste trei ani să găsim un nucleu mai mare de jucătoare care să-şi aducă aportul, aşa cum este Cristina Neagu”.

Naţionala de handbal feminin a României a învins duminică, la Podgorica, reprezentativa Muntenegrului, scor 28-25 (15-15), în grupa 3 a turneului preolimpic, însă a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la golaveraj. Pentru a se califica avea nevoie de o victorie la cinci goluri cu Muntenegru.

Astfel, din grupa 3 s-au calificat Muntenegru şi Norvegia.

Naţionala României a mai participat de patru ori în istoria sa la Jocurile Olimpice, cu următoarele clasări: locul 4- în 1976, locul 7 - 2000, locul 7 - 2008, locul 9 - 2016.

Cristina Neagu, căpitanul naţionalei tricolore, a participat la ediţiile JO din 2008 şi 2016, iar acum a ratat şansa de a participa la ultima Olimpiadă din carieră, potrivit propriei declaraţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.