Prefectul de Timiş Zoltan Nemeth a anunţat că, în şedinţa CJSU Timiş de sâmbătă seara, a votat pentru prelungirea măsurilor de carantinare în Timişoara, Dumbrăviţa şi Giroc pe o perioadă de 7 zile, „având în vedere incidenţa şi propunerile DSP, cât şi situaţia faptică din spitale, deoarece considerentele instituirii măsurii de carantinare de acum 2 saptamani nu s-au schimbat”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În urma votului exprimat în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, s-a votat după cum urmează, în ceea ce priveşte prelungirea măsurii de carantinare a localităţilor Timişoara, Dumbravita si Giroc: 20 voturi pentru, 9 abţineri şi 9 voturi împotrivă - astfel că prelungirea măsurilor de carantinare pentru localităţile: Timişoara, Dumbrăviţa şi Giroc pentru o perioadă de 7 zile, nu a trecut în cadrul CJSU, nefiind întrunită majoritatea necesara de 2/3 din membrii prezenţi pentru adoptarea hotărârii de prelungire a măsurii de carantinare.
 
Personal, am votat pentru prelungirea măsurilor de carantinare pentru cele 3 localităţi pe o perioada de 7 zile, având în vedere incidenţa şi propunerile efectuate de Direcţia de Sanatate Publica, cât şi situaţia faptică din spitale, deoarece considerentele instituirii măsurii de carantinare de acum 2 saptamani nu s-au schimbat.
 
Urmare a votului din cadrul CJSU, în cadrul şedinţei CJSU, am solicitat Direcţiei de Sănătate Publică să efectueze recomandări Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgentă din localităţile: Timişoara, Dumbrăviţa, Giroc, Moşniţa Noua şi Ghiroda pentru adoptarea de măsuri suplimentare de prevenţie împotriva răspândirii virusului SARS-COV-2, ca urmare a ridicării măsurii de carantinare zonala.
Totodată, voi cere autorităţilor competente, verificarea respectării acestor măsuri care vor fi luate de către comitetele locale şi a măsurilor stabilite la nivel naţional.
 
În ceea ce priveşte comuna Moşniţa Nouă şi comuna Ghiroda, analiza de risc întocmită de către Direcţia de Sănătate Publică a concluzionat că nu este întrunit punctajul pentru a putea propune prelungirea carantinei zonale. Totodată, INSP a avizat măsura de ridicare a carantinei pentru aceste două localităţi, dar a atras atenţia că rata de incidenţă este extrem de ridicată, astfel incat, dacă masura carantinei nu va fi prelungită, cel mai probabil, în scurt timp, trendul va redeveni crescător, impunandu-se din nou luarea măsurii de carantinare.
 
Având în vedere situaţia în care ne aflăm, vă rog să aveţi mare grijă de voi şi de cei dragi. Respectaţi în continuare măsurile individuale de protecţie. Fiecare viaţă contează şi doar fiind solidari putem să limităm impactul pe care acest virus îl are.
 
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş s-a reunit sâmbătă seara pentru a analiza propunerile DSP Timiş şi avizele emise de INSP privind prelungirea carantinei pentru localităţile Timişoara, Dumbrăviţa şi Giroc pe o perioadă de 7 zile. Propunerile pentru prelungirea carantimier au picat la vot în şedinţa CJSU Timiş, neavând cele două treimi necesare adoptării şi fiind exprimate 20 voturi „pentru„, 9 abţineri şi 9 voturi „împotrivă. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.