Şeful DSU Raed Arafat a anunţat că la şedinţa de sâmbătă de la sediul MAI, unde a participat premierul Florin Cîţu, vicepremierul Dan Barna, ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu şi alţi specialişti şi epidemiologi a fost făcută o analiză a situaţiei paturilor la ATI şi nu au fost luate decizii, urmând ca în 2-3 zile să existe concluziile finale. El a adăugat că la ultima analiză, de acum 10-12 zile, erau 1.408 paturi la secţiile de terapie intensivă şi că au fost suplimentate paturile în Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Au participat colegi, epidemiologi de la INSP, de la diferite instituţii sanitare, Ministerul Sănătăţii, bineînţeles, şi alte instituţii implicate direct cu problemele pandemiei, la care a participat, ca membru în cadrul grupului tehnico-ştiinţific, şi preşedintele Comitetului Naţional de Vaccinare, domnul doctor Valeriu Gheorghiţă. Şedinţa a fost condusă de domnul prim-ministru şi a asistat şi domnul vicepremier Dan Barna şi ministrul Sănătăţii la această discuţie. S-au prezentat toate aspectele din punct de vedere medical care sunt în relaţie cu situaţia de acum. Ai intervenit colegii şi pe partea epidemiologică şi pe partea de ce măsuri s-au luat până acum, ce propune ei ca abordare. Nu s-au luat decizii în această şedinţă. Această şedinţă a fost numai pentru a analiza şi a dezbate cu toţi care sunt în jurul mesei punctele lor de vedere, urmând ca această analiză să se facă în următoarele 2-3 zile şi să se vină cu concluziile finale. Încă mai sunt unii care trebuie să vină cu datele suplimentare, se va participa la şedinţele de briefing şi după asta se va lua o decizie, pe baza analizelor. Astăzi nu s-a luat decizie”, a afirmat Raed Arafat sâmbătă. 

El a prezentat şi situaţia paturilor la ATI în Capitală, la spitalul Malaxa fiind făcută o suplimentare de 5 paturi, la Spitalul Matei Balş capacitatea a crescut la 40 de paturi, iar la Spitalul Sfântul Pantelimon există capacitate de a creşte la 40 de paturi cu oxigenare.

„Paturile pe secţiile de terapie intensivă - s-a lucrat intens cu Ministerul Sănătăţii în acest sens. La Bucureşti s-au suplimentat paturile. TIR-ul de terapie intensivă care va fi alipit Spitalului Sf. Ioan a rămas doar stocatorul de oxigen şi vom face tot posibilul să vină în week-end, când rezolvăm partea de transport şi tot. Trebuie să vină şi stocatorul din Piteşti către Bucureşti şi se va face transportul sperăm astăzi. Acolo normal se va suplimenta numărul paturilor. La Malaxa 5 paturi suplimentare care au primit autorizaţia şi care au fost suplimentate. La Spitalul Matei Balş acum a crescut capacitatea la 40 de paturi, am detaşat personal suplimentar. Erau 20 de paturi. La Spitalul Sf. Pantelimon mai avem capacitatea de a creşte la 40 de paturi cu oxigenare, cu posibilitate de upgradare a lor în cursul acestui week-end. Cam asta este suplimentarea de paturi la nivelul municipiului Bucureşti”, a completat şeful DSU.
 
Acesta a explicat că Ministerul Sănătăţii a fost permament în videconferinţe cu colegii din ţară pentru a creşte capacitatea paturilor ATI şi în restul României.
 
„Se lucrează şi în restul ţării, au fost videoconferinţe permanente între Ministerul Sănătăţii şi colegii din ţară, la care am participat şi noi, pentru creşterea capacităţii. La momentul în care s-a făcut ultima analiză, acum 10-12 zile, erau 1.408 paturi. Acum acest număr creşte. Vom veni cu încă o actualizare după ce ştim că au fost operaţionalizate. De la intenţia de a creşte până este operaţionalizat patul sunt câteva zile. Noi aducem personal suplimentar, aducem rezidenţi de terapie intensivă şi automat, când este actualizat, venim şi spunem că s-a actualizat numărul paturilor”, a conchis Arafat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.