Un a patrulea deputat conservator, Tobias Zech, un ales al Uniunii Creştin Sociale, din tabăra Angelei Merkel, care se confruntă cu dificultăţi în urma scandalului comisionelor la achiziţia măştior de protecţie, pleacă din funcţie din cauza unui conflict de interese, a anunţat CSU, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tobias Zech ”a cerut Comisiei de Etică” CSU să examineze eventuale conficte de interee, a declarat pentru agenţia germană de presă DPA secretarul general al formaţiunii surori a Uniunii Creştin Democrate (CDU) a lui Merkel, Markus Blume.

El este suspectat de un conflict de interese între mandatul său politic şi activităţile sale într-o firmă de consultanţă politcă.

În 2016 el a oferit consiliere, prin firma sa, Partidului Conservator din Macedonia (VMRO) şi a participat în calitate de deputat german la un miting de campanie al fornaţiunii în Macedonia de Nord, dezvăluie presa.

El este al patruea membru conservator al Bundestagului care demisionează din grupul parlamentar CDU-CSU în ultimele câteva săptămâni.

Scandalul cel mai stânjenitor pentru conservatori este cel al unor comisioane în valoare de sute de mii de euro pe care doi deputaţi le-ar fi încasat la achiziţionarea în primăvara trecută a măştilor medicae de către autorităţile germane.

Cei do deputaţi, unul din cadrul CDU, iar celălalt din cadrul CSU, au demisionat din partid, însă Georg Nüsslein (CSU) a rămas în postul de deputat.

Alfred Sauter, un deputat regional şi un fost ministru local al Justiţeii în Bavaria, a demisionat în contextul în care este suspectat de către justiţie de corupţie, tot la achiziţionarea măştilor.

Deputatul CDU Mark Hauptmann a demisionat, la rândul său, în alt scandal, cu legături cu Azerbaidjanul.

Aceste demisii în cascadă au loc într-un moment cât se poate de prost pentru conservatorii lui Merkel, care tocmai au fost suferit duminică înfrângeri usturătoare în scrutine regionale.

Conservatorii lui Merkel, aflaţi la putere într-o mare coaliţie, sunt criticaţi, de asemenea, din cauza modului în care gestionează pandemia covid-19.

Potrivit unui sondaj, CDU-CSU a scăzut în intenţiile de vot de la 30 la 29%, la nivel naţional. Tabăra conservatoare înregistrează astfel cel mai prost scor din ultimul an şi o scădere în sondaje de patru puncte procentuale în decurs de o lună, potrivit postului ARD.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.