Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat asocierea Maristar SRL- Hydrostoy AD câştigătoarea procedurii de atribuire a contractului având ca obiect realizarea lucrărilor de reabilitare a podului peste braţul Borcea, situat pe Autostrada A2, la km 149+680, cu o investiţie de peste 67 de milioane de lei, a transmis vineri CNAIR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CNAIR a desemnat miercuri câştigătorul procedurii de atribuire a contractului având ca obiect „Realizarea lucrărilor de Reabilitare a Podului peste braţul Borcea, situat pe Autostrada A2, la km 149+680”. Ofertantul desemnat câştigător este asocierea  Maristar Com SRL- MARISTAR COM SRL – Hydrostoy AD, cu preţul de 67,753,035.18 lei fără TVA.

Durata contractului este de 24 luni perioada de execuţie a lucrărilor, iar perioada de garanţie a lucrărilor de 60 de luni.

Podul peste Dunăre de la Feteşti este un pod combinat de cale ferată şi şosea, de tip constructiv (grinzi cu zăbrele şi viaducte de acces), care traversează bratul Borcea al fluviului Dunărea şi, împreună cu podul similar de la CernavodĂ, conectează oraşele Feteşti şi Cernavodă între regiunile Dobrogea şi Muntenia, potivit CNAIR.

“În conformitate cu prevederile normativelor în vigoare, podul peste Bratul Borcea se încadrează în clasa stării tehnice III. În cadrul contractului de reabilitare vor fi realizate o serie de lucrări de reparaţii complexe (înlocuirea hidroizolaţiei şi a căii pe partea carosabilă şi trotuare,  înlocuirea parapetului pietonal şi direcţional, înlocuirea rosturilor de dilataţie, lucrări de reparaţii cu betoane speciale -  la placa de suprabetonare a viaductelor de acces şi la pile, lucrări de refacere a protecţiei anticorozive la structura metalică, atât pe podul principal, cât şi pe viaductele de acces) care vor permite aducerea podului la o stare tehnică în conformitate cu cerinţele de calitate prevăzute în legea 10/1995 privind rezistenţa şi stabilitatea la acţiuni statice şi dinamice, siguranţa în exploatare şi protecţia mediului”, se mai arată în comunicatul CNAIR.

Semnarea contractului de achiziţie publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii şi respectiv după soluţionarea tuturor contestaţiilor sau plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.