Preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen îndeamnă la o deschidere mai mare şi la o reciprocitate în exportul de vaccin împotriva covid-19, în contextul în care Uniunea Europeană se află în conflict cu Regatul Unit şi Statele Unite cu privire la livrarea de vaccinuri anticovid, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cer o deschidere mai mare, pentru că Europa face parte dintre regiunile lumii care exportă cel mai muolt, însă este necesară reciprocitate”, declară ea pentru cotidianul italian La Repubblica.

UE se află în contact cu Marea Britanie privind exportul de vaccin împotriva covid-19, declară ea, fără să prezinte detalii cu privire la discuţiile sale cu premierul britanic Boris Johnson.

Preşedina Comisiei anunţă că problema reciprocităţii şi un mecanism de control al exportului vaccinurilor anticovid urmează să fie discutate între state membre UE într-o reuniune prevăzută joi.

Ea se declară ”extrem de încrezătoare” în privinţa atingerii obiectivului european al vaccinării împotriva covid-19 a 70% din populaţia adultă a Uniunii până la sfârşitul verii, în pofida recentelor suspendări şi întârzieri ale vaccinului AstraZeneca-Oxford în urma semnalării unor probleme sangvine la persoane vaccinate.

În ceea ce priveşte vaccinul rusesc, Sputnik V este studiat în continuare, anunţă ea, iar nimic nu arată, în prezent, că există o capacitate de producţie a acestui vaccin - o condiţie necesară în vederea uneiaprobări a Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.