Coreea de Nord a anunţat că-şi întrerupe relaţiile diplomatice cu Malaysa, după ce un tribunal malaysian a autorizat extrădarea unui cetăţean nord-coreean în Statele Unite, pentru a fi judecat cu privire la spălare de bani, potrivit presei oficiale de la Phenian, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul nord-coreean de Externe ameninţă Statele Unite că ”vor plăti preţul”, într-un comunicat publicat de agenţia oficială nord-coreeană de presă KCNA.

Cea mai înaltă jurisdicţie malaysiană s-a pronunţat, la începutul lunii, în favoarea extrădării lui Mun Chol-myong către Statele Unite, pentru a fi judecat, potrivit presei malaysiene.

Mun Chol-myong a fost arestat în 2019, după ce justiţia americană l-a acuzat de spălare de bani şi de fraudă, cu scopul de a susţine livrări ilegale către Coreea de Nord.

El denunţă o cerere de extrădare motivată politic.

Phenianul le reproşează autorităţilor malaysiene faptul că au ”sacrificat” un cetăţean nord-coreean, în urma unui ”demers ostil al Statelor Unite contrar dreptului internaţional”.

Aceste acţiuni, apreciază Ministrul nord-coreean de Externe, au distrus ”întreaga fundaţie a relaţiilor bilaterale bazate pe respectarea suveranităţii”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.