Este mai greu să înlocuiţi bateria litiu-ion a telefonului decât să aveţi grijă de ea. Multe telefoane nu oferă acces uşor utilizatorilor la bateriile lor. Aceasta include toate iPhone-urile şi multe telefoane Android emblematice de la mărci precum Samsung. Înlocuirea bateriei poate fi costisitoare sau incomodă. Există, de asemenea, preocupări pentru mediul înconjurător. Smartphone-urile pot fi un hazard ecologic şi extinderea duratei de viaţă a bateriei telefonului dvs. ajută la atenuarea acestui fapt.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată câteva lucruri pe care le puteţi face pentru a prelungi durata de viaţă a bateriei telefonului. Prin durata de viaţă a bateriei, ne referim la câţi ani şi luni va dura bateria înainte de a fi înlocuită. În schimb, rezistenţa bateriei se referă la câte ore sau zile va rezista telefonul la o singură încărcare.

1. Înţelegeţi cum se degradează bateria telefonului.

Cu fiecare ciclu de încărcare, bateria telefonului se degradează uşor. Un ciclu de încărcare este o descărcare şi încărcarea completă a bateriei, de la 0% la 100%. Încărcările parţiale contează ca o fracţiune a unui ciclu. Încărcarea telefonului de la 50% la 100%, de exemplu, ar reprezenta o jumătate de ciclu de încărcare. Faceţi asta de două ori şi este un ciclu complet de încărcare. Unii proprietari de telefoane folosesc mai mult de un ciclu complet de incarcare pe zi, alţii utilizează mai puţin. Depinde cât de mult vă folosiţi telefonul şi ce faceţi cu el.

Producătorii de baterii spun că după aproximativ 400 de cicluri, capacitatea bateriei unui telefon se va degrada cu 20%. Va putea stoca doar 80% din energia pe care o făcea iniţial şi va continua să se degradeze cu fiecare ciclu de încărcare suplimentar.

Realitatea este însă că bateriile telefonului se degradează probabil mai repede decât atât. Unele telefoane ating acel punct de degradare de 20% după doar 100 de cicluri de încărcare. Şi bateria telefonului nu încetează să se degradeze după 400 de cicluri. Această cifră de 400 de cicluri / 20% este pentru a vă face o idee despre rata de descompunere.

Dacă puteţi încetini aceste cicluri de încărcare şi puteţi prelungi rezistenţa bateriei de zi cu zi a telefonului, puteţi extinde durata de viaţă a bateriei. Practic, cu cât descărcaţi şi încărcaţi mai puţin bateria, cu atât va rezista mai mult.

Trebuie să echilibraţi economisirea duratei de viaţă a bateriei cu utilitatea, folosind un smartphone cum şi când doriţi. Este posibil ca unele dintre sugestiile de mai jos să nu funcţioneze pentru dvs. Pe de altă parte, pot exista lucruri pe care le puteţi implementa destul de uşor, care nu vă incomodează.

2. Evitaţi extremele de căldură şi frig.

Dacă telefonul dvs. devine foarte fierbinte sau rece, acesta poate strica bateria şi îi poate scurta durata de viaţă. Lăsatul telefonului în maşină ar fi probabil cel mai mare vinovat, dacă este cald şi soare afară sau sub 0 grade în timpul iernii.

3. Evitaţi încărcarea rapidă.

Încărcarea telefonului stresează rapid bateria. Cu excepţia cazului în care chiar aveţi nevoie de el, evitaţi să utilizaţi încărcarea rapidă.

De fapt, cu cât încărcaţi mai lent bateria, cu atât mai bine, deci dacă nu vă deranjează încărcarea lentă peste noapte, apelaţi la ea. Încărcarea telefonului de pe computer, precum şi anumite prize inteligente pot limita curentul care intră în telefon, încetinind rata de încărcare a acestuia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.