Filarmonica „George Enescu” va transmite, vineri, de la ora 19.00, în cadrul stagiunii online, înregistrarea unui concert din 1 februarie 2018, condus de David Giménez Carreras. Solist invitat a fost pianistul Roberto Prosseda.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Programul conţine Uvertura Wilhelm Tell de Gioacchino Rossini, Concertul nr. 1, în sol minor, pentru pian şi orchestră, op. 25  de Felix Mendelssohn şi Simfonia nr. 7 în La major, op. 92 de Ludwig van Beethoven.

Interpretarea Concertului de Mendelssohn realizată de Roberto Prosseda a fost „de mare nobleţe, cu fine culminaţii, netulburată de accente inoportune”, în opinia muzicologului Marcel Frandeş.

Înregistrarea concertului din 1 februarie 2018 va putea fi ascultată pe canalele online ale Filarmonicii „George Enescu“: site (https://www.fge.org.ro/), pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/filarmonica.george.enescu/) şi pe canalul YouTube (https://bit.ly/2wMctlw).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.