Un cutremur de mică adâncime, de magnitudinea 6, a avut loc în noaptea de miercuri spre joi în largul estului Algeriei, anunţă Institutul american de geofizică USGS, cauzând panică, însă fără să se soldeze cu morţi, potrivit Protecţiei Civile algeriene, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Protecţia Civilă îi asigură pe cetăţeni că nu au avut loc pierderi de vieţi umane sau pierderi materiale importante”, anunţă conducerea acesteia într-un comunicat.

Seismul a avut loc la 20 de kilometri nord-est de oraşul Béjaïa, joi, la ora locală 1.04 (2.04, ora României), la o adâncime de zece kilometri, potrivit USGS.

La scurt timp după seism au avut loc două replici - de magnitudinea 5,2 şi 4,7.

Epicentrul a fost localizat la 28 de kilometri nord-est de Cap-Carbon, la Béjaïa, precizează într-un comunicat Centrul algerian de Cercetare în Astonomie, Astrofizică şi Geofizică (CRAAG).

Un prim cutremur, de magnitudinea 4 pe scara Richter a fost înregistrat miercuri, la ora locală 20.30 (21.30, ora României) în acelaşi departament (wilaya), potrivit centrului.

Locutori au ieşit în stradă, potrivit unor mărturii pe reţele de socializare.

”«Rabi yastar» (Dumnezeu să ne apere). Ne-a zguduit puternic. S-a auzit un zgomot... În acest moment, vecini sunt afară, atât de frică le este”, scrie pe Facebook Leila, care munceşte şi locuieşte în oraţul Kabylie, cu 160.000 de locuitori.

”Pământul vibra şi gemea, iar pescăruşii înnebuniţi se învârteau deasupra capeteloor noastre ţipând strident. Ne-a fost frică”, declară ea pentru AFP, contactată pe mesageria Messenger.

În imagini împărtăşite pe reţele de socializare apar pereţi interiori surpaţi.

Protecţia Civilă a anunţat o ”surpare parţială a trei clădiri vechi nelocuite” la Béjaïa.

Ca de fiecare dată când au loc cutremure, rugăciuni se multiplică pe reţele de socializare, evocând un verset din Coran despre fenomene seismice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.