Florin Cîţu a declarat că la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate este vorba doar de numirea a încă unui vicepreşedinte şi nu de creşterea numărului de membri în Consiliul de Administraţie. Premierul a adăugat că CNAS a propus acest lucru şi a justificat măsura prin reforma pe care vrea să o facă în acest domeniu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Este vorba doar de încă un vicepreşedinte, nu este vorba de majorarea numărului de persoane în consiliul de administraţie”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat miercuri la finalul şedinţei Guvernului ce schimbări sunt pregătite la CNAS, dacă e vorba de mărirea numărului de membri în CA.

Chestionat de ce este nevoie de încă un vicepreşedinte, prim-ministrul a răspuns: „Este propunerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Cred că este justificată prin reforma pe care vor să o facă acest sector şi cred că aveau nevoie de încă un specialist la acest nivel, cu atribuţii, dar cu siguranţă Ministerul Sănătăţii va explica mai multe”.

Preşedintele PNL Ludovic Orban a afirmat că fiecare consiliu de administraţie trebuie tratat distinct, în contextul propunerii premierului Florin Cîţu de a fi redusă la 5 membri componenţa unui CA şi a ordonanţei de urgenţă a Ministerului Sănătăţii pusă în transparenţă care prevede majorarea numărului de membri din CNAS.

Referitor la faptul că există un proiect de OUG pus în dezbatere publică a Ministerului Sănătăţii care prevede mărirea numărului de membri din CNAS, liderul PNL a răspuns: „Fiecare consiliu de administraţie trebuie tratat în mod distinct”.

„Una este un consiliu de administraţie al unei companii, al unei societăţi comerciale, altul este consiliul de administraţie al unei instituţii publice, cum este Casa Naţională de Asigurări de Sănătate sau consiliul de administraţie al Casei Naţionale de Pensii. Aici nu e vorba de excepţii, e vorba de entităţi diferite. Şi consiliul de administraţie al TVR este reglementat printr-o lege specială. Are un număr precizat de lege de membrii care în formează”, a completat Orban.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.