Deputatul PNl Gigel Ştirbu a afirmat că întârzierea de două luni a plăţilor către medicii care lucrează în centrele de vaccinare împotriva COVID-19 nu arată o bulibăşeală în Ministerul Sănătăţii, ci faptul că Vlad Voiculescu nu este interesat de bunul mers al instituţiei decât atunci când presa semnalează nereguli. „Acest aspect, pe lângă multe altele, cum ar fi, de exemplu, atitudinea d-voastră vizavi de cele întâmplate la spitalul Matei Balş, ne demonstrează faptul că nu vă interesează sistemul sanitar românesc, ci doar imaginea şi postările de pe reţelele social-media!”, a adăugat liberalul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„A fost găsit Acarul Păun! Domnule Vlad Voiculescu, nu cred că din cauza unui funcţionar din Ministerul Sănătăţii, de două luni, nu au fost plătite obligaţiile financiare pentru personalul medical din centrele de vaccinare care stă în prima linie de combatere a pandemiei. Sistemul de vaccinare a funcţionat datorită acestor eroi care zi de zi au fost acolo şi nu datorită faptului că Ministerul Sănătăţii este condus. Dacă opinia publică nu ar fi tras un semnal de alarmă asupra acestei grave greşeli, personalul medical din centrele de vaccinare risca să nu fie plătit multe luni de acum înainte!
 
Domnule ministru, acest lucru nu arată faptul că e o bulibăşeală în instituţia pe care o conduceţi, ci că nu vă interesează bunul mers al ministerului, decât atunci când presa semnalează neregulile de acolo.
 
Acest aspect, pe lângă multe altele, cum ar fi, de exemplu, atitudinea d-voastră vizavi de cele întâmplate la spitalul Matei Balş, ne demonstrează faptul că nu vă interesează sistemul sanitar românesc, ci doar imaginea şi postările de pe reţelele social-media!
 
Este grav că un înalt demnitar al României are un asemenea comportament în momentele dificile cu care se confruntă România. Cred că ar trebui să vă intereseze mai mult sistemul sanitar românesc decât postările pe reţele! În speranţa că aceste cuvinte vor fi un semnal de alarmă pentru d-voastră, vă urez succes şi spor la treabă, sper!”, a scris Gigel Ştirbu miercuri pe Facebook. 
 
Vlad Voiculescu a anunţat, marţi, că un funcţionar din Ministerul Sănătăţii este de vină că personalul din centrele de vaccinare nu a fost plătit nici după adoptarea bugetului.
 
„Trebuia să completeze o hârtie, să o semneze şi să o trimită”, a afirmat Voiculescu şi a precizat că doar în cursul zilei de luni au fost cerute sumele de la Ministerul Finanţelor Publice. Voiculescu a adăugat că plăţile către direcţiile de sănătate au început deja.
 
De asemenea, premierul Florin Cîţu a afirmat că plata personalului medical care lucrează în centrele de vaccinare a întârziat nepermis de mult, iar coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiţă a trimis o notificare către Ministerul Sănătăţii, instituţie care a transmis că plata va fi făcută în următoarele zile.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.