Fostul preşedinte american Donald Trump îşi îndeamnă, în mod neaşteptat, susţinătorii să se vaccineze împotriva covid-19, după ce patru foşti preşedinţi americani s-au angajat în favoarea vaccinării, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O recomand şi o recomand celor care nu vor şi multora dintre cei care au votat cu mine”, a declarat Donald Trump la Fox News.

”Este un vaccin excelent, este un vaccin care sigur şi care funcţionează”, a insistat el.

O purtătoare de cuvânt a casei Albe, Jen Psaki, l-a ironizat luni din cauză că fostul preşedinte republican nu se implică în favoarea vaccinării.

”Toţi ceilalţi preşedinţi în viaţă s-au implicat în campanii de sensibilizare, nu au avut nevoie de o invitaie oficială”, declara ea.

Joe Biden a apreciat, însă, că Trump nu este cea mai importantă problemă.

”Am vorbit cu echipa mea. Ei spun că ceea ce spun medicii sau oficialii locali are mai multă importanţă decât ceea ce ar putea să spună Trump”, a declarat el.

Patru foşti preşedinţi americani - Jimmy Carter, George W. Bush, Bill Clinton şi Barack Obama - s-au mobilizat în ultimele săptămâni şi au promovat un mesaj comun foarte simplu: ”Vaccinaţi-vă!”.

Donald Trump, însă, a rămas în afara acestei iniţiative.

El şi Melania Trump s-au vaccinat în ianuarie, înainte să plece de la Casa Albă, însă această informaţie a fost dezvăluită de către anturajul acestora abia recent.

Întrebat despre o eventuală candidatură la Casa Albă, Trump a rămas evaziv.

”După toate sondajele, ei vor ca eu să candidez din nou”, a apreciat el.

”Însă voi vedea, vom vedea”, a declarat miliardarul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.