Prinţul Harry a vorbit cu fratele său William şi cu tatăl său, prinţul Charles, a afirmat marţi o jurnalistă americană apropiată a cuplului. O discuţie care vine după acuzaţiile de rasism formulate de soţia sa Meghan Markle la televiziunea americană CBS şi care au împins familia regală britanică într-o criză gravă, notează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Harry a vorbit cu fratele şi de asemenea cu tatăl său. Mi s-a spus că aceste discuţii nu au fost productive, dar ei sunt fericiţi că au putut cel puţin să înceapă această conversaţie", a spus Gayle King, celebră animatoare a emisiunii matinale de la CBS "This Morning". 

Într-un interviu exploziv, difuzat pe 7 martie, cu jurnalista Oprah Winfrey, Harry şi soţia sa Meghan au evocat o presiune mediatică neîncetată, rasismul şi absenţa susţinerii familiei regale pentru a justifica retragerea lor din monarhie şi instalarea în Statele Unite. 

Fosta actriţă metisă americană în vârstă de 39 de ani a relatat şi faptul că în timp ce era însărcinată un membru nenumit al familiei s-a arătat îngrijorat de culoarea pielii pe care fiul lor Archie ar putea să o aibă. Harry, 36 de ani, a spus că este cu "adevărat dezamăgit" de lipsa de susţinere a tatălui său, prinţul Charles, care nu i-a răspuns la telefoane o perioadă, şi a dezvăluit că s-a îndepărtat de fratele său William. 

Acest interviu a relansat acuzaţiile de rasism împotriva presei britanice. 

Răspunsul reginei Elizabeth a II-a, care s-a angajat să trateze "în privat" acuzaţiile lansate de Meghan, nu au satisfăcut cuplul, a subliniat Gayle King. 

"Ceea ce i-a rănit este că Palatul continuă să spună că vrea să rezolve acest lucru în privat, în timp ce continuă să apară poveşti false care  o denigrează pe Meghan", a explicat jurnalista care a precizat că a vorbit cu cei doi la telefon la sfârşitul săptămânii trecute. 

Meghan şi Harry sunt "frustraţi" să vadă că remarcile lor au provocat o dezbatere centrată pe rasism în familia regală "în contextul în care tot ce voiau ei era ca familia să intervină şi să spună presei că aceste poveşti sunt mincinoase, inexacte şi nedrepte", a afirmat King. 

Familia regală "trebuie să recunoască că are probleme" şi fără asta "va fi dificil să meargă înainte", a adăugat prezentatoarea, asigurând că Meghan şi Harry "vor o reconciliere" cu familia regală. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.