Spike Lee va prezida cea de-a 74-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, care ar urma să aibă loc între 6 şi 17 iulie. Regizorul şi activistul este primul preşedinte de culoare al juriului festivalului, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lee urma să prezideze festivalul de anul trecut, care a fost anulat din cauza pandemiei şi a promis că va reveni pe Riviera franceză dacă situaţia sanitară o va permite. 

Filmul lui Lee "Da 5 Bloods" urma să fie proiectat în afara competiţiei anul trecut, marcând întoarcerea Netflix în selecţia oficială. 

Mai multe filme realizate de Spike Lee - inclusiv "She’s Gotta Have It" (1986), "Do the Right Thing" (1989) şi "BlacKkKlansman" (2018) - au avut premiera la Cannes. 

"De-a lungul lunilor de incertitudine pe care tocmai le-am trecut, Spike Lee nu a încetat niciodată să ne încurajeze. Acest sprijin a dat roade şi nu am fi putut spera la o personalitate mai puternică pentru a ne arăta vremurile tulburi", a spus Pierre Lescure, preşedinte al Festivalului de Film de la Cannes. 

Thierry Frémaux, delegatul general al festivalului, a afirmat: "Entuziasmul şi pasiunea pentru cinema ale lui Lee ne-a dat un impuls de energie pentru a pregăti marele festival pe care toată lumea l-a aşteptat". "Suntem nerăbdători", a adăugat Fremaux. 

Festivalul a fost anunţat iniţial între 11 şi 22 mai, dar aceste date nu par fezabile în contextul în care Franţa se confruntă cu al doilea val de Covid-19. 

Selecţia oficială şi membrii juriului vor fi anunţate la începutul lui iunie. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.