Chestorul principal de poliţie (r) Cătălin Alexandru Ioniţă, fost şef al Poliţiei Române şi fost şef al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) şi preşedintele în exerciţiu al Autorităţii Electorale Permanente (AEP) Constantin Mituleţu Buică rămân fără titlurile de doctor după ce Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis oficial că au plagiat în lucrările de doctorat, anunţă PressOne.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ambele hotărâri au fost luate de Consiliul general al CNATDCU în data de 23 februarie şi au fost făcute publice luni

În cazul lui Cătălin Ioniţă, decizia vine la doi ani şi o lună după că Press One a dezvăluit că teza de doctorat a acestuia este plagiată integral. Anterior, News.ro a relatat că fragmente din câteva capitole ale lucrării sunt plagiate.

Chestorul principal de poliţie Cătălin Alexandru Ioniţă, director al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), a plagiat întreaga sa teză de doctorat, de la prima până la ultima pagină a scris Press One. News.ro a relatat la începutul lunii decembrie 2018 că o parte dintr-un capitol al lucrării de doctorat a lui Cătălin Ioniţă, intitulată "Criminogeneza infracţiunilor cibernetice" şi susţinută în 2012, este identică unui fragment dintr-un articol cu titlul "Probleme juridice privind conţinuturile negative din Internet" apărut în 2003 într-o publicaţie juridică. Ioniţă a declarat artunci pentru News.ro că a făcut totul cu bună credinţă şi că a urmat recomandările făcute de coordonatorul lucrării lui.

Chestorul Cătălin Ioniţă s-a pensionat în septembrie 2020, la 44 de ani.

Pentru Constantin-Florin Mituleţu-Buică, decizia vine la patru luni după ce Press One a relatat că teza sa de doctoratîncalcă normele academice de realizare a unei lucrări ştiinţifice, iar CNATDCU a confirmat oficial plagiatul. ”Vorbim de o anumită perspectivă a plagiatului, nu din punct de vedere etic şi ştiinţific”, a fost replica lui Buică la momentul descoperirii plagiatului, întrebat în legătură cu teza sa de doctorat, al cărei titlu nu l-a putut spune, invocând oboseala.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.