Liderul PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, le cere liderilor ieşeni ai PNL şi USR PLUS să lase ”gargara ieftină” şi să pună osul la treabă, după eşecul negocierilor între cele două partide a forma o alianţă la Iaşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Maricel Popa susţine, într-un comunicat de presă, că PNL şi USR PLUS se joacă de-a şoarecele şi pisica, în timp ce suntem în plină pandemie, iar ”marile proiecte ale judeţului zac uitate prin sertare”.

”Liberalii şi useriştii ieşeni trec printr-o adevărată etapă adolescentină în care ba se caută, ba se resping, ba se iubesc, ba se urăsc, ba nu discută cu persoane acuzate de corupţie. Preocuparea celor care guvernează local, dar şi naţional, este legată doar de imagine şi de interese personale.  Şi dacă nu ar fi pandemie, dacă oamenii nu ar lua foc prin spitale, dacă pensiile ar creşte, dacă am fi campioni la atragerea de fonduri europene, probabil că nici nu ar conta cum înţeleg liberalii şi useriştii că trebuie să îi reprezinte pe ieşeni”, afirmă liderul PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa.

Şeful social-democraţilor ieşeni le cere liderilor ieşeni ai PNL şi USR PLUS să înceteze ”hărmălaia” şi ”circul”.

”Mai puneţi şi osul la treabă. Lăsaţi gargara ieftină şi preocupaţi-vă de soarta celor care v-au ales. În timp ce vă certaţi pentru ciolan, fondurile din PNRR trec pe lângă Iaşi, iar pandemia ucide ieşeni aproape în fiecare zi.  Marile proiecte pe care le-aţi anunţat prin campaniile electorale zac uitate prin sertare”, mai spune senatorul PSD Maricel Popa.

El consideră că Iaşiul nu se poate dezvolta cu lideri cercetaţi de DNA sau trimişi în judecată şi ”nici cu oameni preocupaţi doar de acapararea cât mai multor funcţii şi plasarea clientelei politice în posturi călduţe”.

”După negocierile eşuate de astăzi (luni – n.r.) dintre PNL şi USR PLUS o concluzie se poate desprinde foarte clar: preşedintele PNL Iaşi (Costel Alexe .- n.r.) fuge de orice răspundere politică şi administrativă. Nu îl interesează nimic, în afară de propria persoană şi eventuale beneficii personale, politice sau de altă natură, poate chiar pentru cuibul penal de la Sculeni”, a precizat preşedintele PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa.

Reprezentanţii USR PLUS s-au retras de la negocierile programate luni cu PNL Iaşi pentru formarea unei alianţe locale, motivând că la discuţii a venit doar primarul Mihai Chirica, nu şi liderul filialei judeţene, Costel Alexe.

Potrivit reprezentanţilor USR PLUS, Mihai Chirica a încercat “un bluf“, în timp ce “PNL a demonstrat că face doar exerciţii de PR şi nu are niciun interes să susţină proiecte pentru ieşeni“.

În replică, primarul liberal al Iaşiului Mihai Chirica susţine că USR PLUS şi-a propus să blocheze din start negocierile, el precizând că apariţia USR PLUS este ”un accident politic”.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.