Preşedintele francez Emmanuel Macron pledează din nou, luni, la zece ani de la începutul Războiului din Siria, la ”o soluţie politică, singura posibilă” într-un conflict fără ieşire până acum, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vreau să transmit poporului sirian că nu vom abandona niciodată lupta”, a anunţat pe Twitter preşedintele francez.

”Vom rămâne alături pentru a răspunde nevoilor umanitare, a apăra dreptul internaţional, a lupta împotriva impunităţii, a găsi, în sfârşit, o soluţie politică, singura posibilă”, continuă el.

În lipsa unor progrese pe terenul politic, Franţa depune eforturi în vederea unei menţineri a unei acţiuni umanitare de ajutorarea populaţiei.

La 15 martie 2011, în urma ”Primăverii Arabe”, o mişcare de protest izbucnea în Siria, guvernată cu o mână de fier de 40 de ani de familia al-Assad.

Această contestare s-a transformat într-un război civil.

Conflictul, declanşat de reprimarea în sânge a unor manifestaţii în favoarea democraţiei, s-a soldat cu peste 388.652 de morţi, potrivit Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (SOHR).

În prezent, confrunătrile armate au scăzut în intensitate, însă plăgile rămân deschise, iar pacea îndepărtată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.