Reprezentanţii USR PLUS s-au retras de la negocierile programate luni cu PNL Iaşi, motivând că la discuţii a venit doar primarul Mihai Chirica, nu şi liderul filialei judeţene, Costel Alexe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şefii USR PLUS au anunţat că la discuţiile programate luni cu PNL, din partea liberalilor a venit doar edilul Mihai Chirica, nu şi preşedintele organizaţiei judeţene Costel Alexe, astfel că negocierile nu au mai avut loc.

Potrivit reprezentanţilor USR PLUS, Mihai Chirica a încercat “un bluf“, în timp ce “PNL a demonstrat că face doar exerciţii de PR şi nu are niciun interes să susţină proiecte pentru ieşeni“.

“USR PLUS era dispus să negocieze cu ambii lideri PNL Iaşi, nu doar cu unul dintre ei. Având în vedere că domnul Alexe nu a venit la negocieri, USR PLUS se ţine de cuvânt şi nu negociază jumătăţi de măsură sau viziuni parţiale. Ieşenii au nevoie de proiecte cu acoperire metropolitană şi judeţeană, iar pentru a le putea implementa este necesară deschiderea din partea tuturor, nu doar a noastră. Alianţa USR PLUS este dechisă la discuţii doar dacă acestea se realizează simultan, cu ambii lideri, nu doar cu unul dintrei ei. După situaţia de astăzi mă întreb dacă Mihai Chirica şi Costel Alexe fac echipă pentru Iaşi, aşa cum au anunţat în campanie”, a declarat deputatul Monica Berescu, co-preşedinte USR PLUS Iaşi.

La rândul său, deputatul Cosette Chichirău, co-preşedinte USR PLUS Iaşi consideră că “propunerea primarului Mihai Chirica, pentru o alianţă de circumstanţă şi pe termen scurt, este neserioasă şi neinteresantă“.

“Noi ne dorim o alianţă strategică, pe termen lung, care să fie bazată, dincolo de persoane, pe realizarea unor proiecte mari şi pe reformă instituţională. Proiectele mari includ parcuri industriale, rezolvarea situaţiei traficului şi parcărilor, construirea unei noi infrastructuri de cultură şi sport. Evident, autostrada A8 şi spitalul regional merg înainte la nivel naţional, cu susţinerea puternică a miniştrilor USRPLUS. Reformă instituţională înseamnă concursuri de amploare pentru funcţii cheie, cum sunt city manager, arhitect şef, director de digitalizare, şi audituri externe pe urbanism, achiziţii şi companiile din subordinea Primăriei. Nu putem creşte eficienţa Primăriei fără să facem curăţenie”, a declarat Cosette Chichirău, deputat USR PLUS.

În prezent nu există o majoritate în Consiliul Local Iaşi. Primarul Mihai Chirica ar dori ca în cel mai scurt timp să se realizeze o alianţă între PNL şi USR PLUS, iar fiecare din cele două formaţiuni să primească un post de viceprimar.

Liderii USR PLUS au precizat că întâi vor să negocieze proiecte, apoi funcţii, cerând ca discuţiile să vizeze şi o colaborare la nivel judeţean între cele două formaţiuni.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.