Mai mulţi manifestanţi au atacat cu pietre, sâmbătă, microbuzul în care se afla preşedintele argentinian Alberto Fernandez, în sudul Argentinei, regiune devastată de incendii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În timp ce părăsea un centru comunal din Lago Pueblo, în provincia Chubut, Fernandez a fost nevoit să se protejeze în spatele unui lanţ uman în faţa protestatarilor. Aceştia din urmă au oprit apoi microbuzul în care se afla preşedintele, au lovit vehiculul cu pumnii şi picioarele şi l-au atacat cu pietre.

Incendiile din regiune s-au soldat, de la începutul săptămânii, cu un mort şi 11 dispăruţi. Numeroşi oameni au fost evacuaţi din calea flăcărilor şi 200 de locuinţe au fost distruse.

Flăcările au distrus 1.500 de hectare de pădure şi au provocat pagube imense, potrivit ministrului argentinian al Mediului, Juan Cabandie, care a menţionat că mai multe localităţi au rămas fără apă şi fără curent electric.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.