Fregata "Regina Maria" a încheiat, vineri seara, operaţiunea de căutare a persoanelor dispărute în Marea Neagră în urma scufundării navei ucrainene şi se va integra unei grupări NATO.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Forţele Navale au anunţat că fregata "Regina Maria” a încheiat acţiunile de căutare a membrilor echipajului navei "Volgo Balt 179”, scufundată joi, şi îşi continuă deplasarea, în Marea Neagră, pentru a se integra, în cursul nopţii de vineri, în Gruparea Navală Permanentă a Alianţei Nord-Atlantice SNMG-2 (Standing NATO Maritim Group).
 
"Nava militară românească a predat către nava Gărzii de Coastă MAI 0201 comanda operaţiunii de cercetare în raioanele indicate de Centrul de Coordonare Maritimă Constanţa (MRCC), structura coordonatoare a operaţiunilor de căutare", se arată în comunicatul Forţelor Navale.
 
Sursa citată menţionează că, pe timpul desfăşurării acţiunilor de căutare, fregata a parcurs peste 220 de mile marine, în drumuri paralele, acoperind o suprafaţă de aproximativ 500 km², iar elicopterul Puma Naval de la bordul navei a survolat peste 450 km² din raioanele repartizate în planurile de căutare transmise de către MRCC.
 
Fregata "Regina Maria” a desfăşurat acţiunile de căutare a persoanelor dispărute în mare împreună cu navele MAI 0201 (Garda de Coastă), SAR „Artemis” (Agenţia Română pentru Salvarea Vieţilor Omeneşti pe Mare, ARSVOM) şi GSP „Falcon” (Grup Servicii Petroliere).
 
"Pe timpul nopţii de joi spre vineri, 11/12 martie, căutările au decurs fără rezultate. Vineri, 12 martie, în timpul acţiunilor diurne de căutare, nava MAI 0201 şi fregata „Regina Maria” au găsit câte o plută de salvare, dar fără persoane înăuntru, iar elicopterul Puma Naval 141 a identificat diferite obiecte plutitoare, nesemnificative pentru semnalarea vreunei prezenţe umane în apa mării", au mai anunţat Forţele Navale.
 
După predarea conducerii operaţiunilor de cercetare din raionul în care nava "Volgo Balt 179” s-a scufundat, fregata "Regina Maria” a început deplasarea spre sud, pentru a se integra în Gruparea Navală Permanentă a Alianţei Nord-Atlantice SNMG-2 (Standing NATO Maritim Group), care operează în Marea Neagră, în următoarele trei săptămâni.
 
Nava este comandată de comandorul Adrian Gobjilă, are un echipaj alcătuit din 238 de militari şi va desfăşura, până la sfârşitul lunii martie, misiuni NATO de monitorizare a traficului naval, în apele internaţionale ale Mării Negre, împreună cu alte cinci nave aliate din Bulgaria, Grecia, Spania şi Turcia, în cadrul SNMG-2, sub conducerea Comandamentului Maritim Aliat al NATO (MARCOM).
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.