Agenţia franceză a medicamentului (ANSM) recomandă o continuare a vaccinării împotriva covid-19 cu vaccinul AstraZeneca-Oxford, într-un aviz publicat vineri, la o zi după ce Danemarca şi o serie de state membre UE au suspendat vaccinarea cu acest vaccin, în urma unor tulburări de coagulare a sângelui semnalată în rândul persoanelor vaccinate, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”ANSM împărtăşeşte recomandarea (Agenţeii Europene a Medicamentului) EMA de continuare a vaccinării cu vaccinul AstraZeneca. Noi date ar putea să determine ANSM să revizuiască această poziţie”, anunţă Agenţia Naţională franceză de Siguranţa Medicamentului (ANSM).

”Mai multe ţări europene au suspendat în baza principiului precauţiei şi în mod temporar vaccinarea cu AstraZeneca, în urma mai multor cazuri grave de tulburare a coagulării, precum evenimente tromboembolice”, aminteşte ANSM.

”În Franţa, un caz de tromboze multiple, într-un context CIVD (coagulare intravasculară diseminată), a fost analizat în cadrul Comitetului şi urmărit de la 11 martie. Având în vedere datele disponibile, nimic nu permite să se conchidă că acest efect are legătură cu vaccinul” administrat, anunţă agenţia franceză.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.