Trei tineri din judeţul Argeş au fost reţinuţi pentru infracţiunea de trafic de droguri de mare risc după ce la locuinţele lor anchetatorii au descoperit substanţa psihoactive, dar şi o cultură de cannabis. Şi la Arad un bărbat a fost arestat pentru acelaşi tip de infracţiune, la locuinţa sa fiind descoperite 3 kilograme de amfetamină, 17 grame de cocaină, 1000 bucăţi timbre LSD şi 27 de ghivece cu plante de cannabis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
În Argeş, poliţiştii anti-drog şi procurorii DIICOT au descins, joi, patru adrese unde aveau informaţii că există probe cu privire la activitatea membrilor unei grupări infracţionale specializate în trafic de droguri de mare risc şi droguri de risc.
„Din cercetări a reieşit că gruparea, alcătuită din 3 membri, ar fi comercializat pe raza judeţului Argeş droguri de mare risc – amfetamină, precum şi cannabis, în special tinerilor. În urma percheziţiilor au fost descoperite şi ridicate o instalaţie artizanală indoor prevăzută cu 2 ventilatoare, 1 transformator, termometru şi tubulatură de evacuare, 2 plante de cannabis în stadiu incipient de dezvoltare, 2 grindere, 1 cântar electronic de precizie, 5 seminţe de cannabis. Opt persoane au fost conduse la sediul poliţiei pentru audieri, iar după administrarea probatoriului, cei trei membrii ai grupării, de 21, 22 şi 27 de ani, au fost reţinuţi, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie dispuse măsuri preventive”, informează Poliţia judeţeană Argeş într-un comunicat dat publicităţii vineri. 
Şi în judeţul Arad un bărat a fost arestat preventiv pentru trafic internaţional de droguri de mare risc şi trafic intern de droguri de risc şi mare risc.
Conform unui comunicat publicat vineri de DIICOT, la începutul lunii septembrie 2020, bărbatul a importat din Olanda, în România, droguri de mare risc în vederea comercializării.
„La data de 08.03.2021, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Arad împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Arad au efectuat un număr de 2 percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost descoperite 3 kilograme de amfetamină, 17 grame de cocaină, 1000 bucăţi timbre LSD şi 27 de ghivece cu plante de cannabis, 3 cântare de mare precizie, 2 corturi indoor, precum şi mai multe obiecte folosite pentru creşterea şi îngrijirea plantelor”, transmite DIICOT.
O zi mai târziu, judecătorii de la Tribunalul Arad a dispus arestarea preventivă a suspectului, pentru o perioadă de 30 de zile.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.