Boala covid-19 a consolidat izolarea Coreei de Nord, ”cea mai închisă din lume”, care s-a închis şi mai mult, iar această izolare a regimului Kim Jong Un conduce la o foamete, potrivit raporturului special al ONU, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Coreea de Nord şi-a închis frontiera cu China, a anulat zborurile internaţionale şi a impus restricţii de deplasare foarte stricte.

Însă Phenianul nu a raportat niciun caz de covid-19.

Potrivit OMS, 13.259 de teste de depsitare - toate negative - au fost realizate în această ţară.

Condiţiile de trai ale nord-coreenilor s-au înrăutăţit, a tras un semnal de alarmă miercuri raportorul special ONU Tomás Ojea Quintana.

”Un nou centru de detenţie pentru persoane care încalcă măsuri de plasare în carantină ar fi fost construit în provincia Hwanghae Nord”, anunţă el.

Declinul economiei Nordului s-a accentuat în urma închiderii frontierei.

Ajutoare umanitare nu mai intră în ţară.

”S-au semnalat morţi din cauza foametei şi o creştere a numărului copiilor şi bătrânilor care recurg la cerşetorie, din cauză că familiile nu mai sunt în măsură să-i susţină”, trage un semnal de alarmă raportorul ONU.

Coreea de Nord, care face parte din dispozitivul Covax, urmează să primească 1,9 milioane de doze de vaccin AstraZeneca.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.