Comunitatea Declic a organizat, miercuri, un flashmob în Capitală, pentru a atrage atenţia asupra violenţei domestice şi a cere parlamentarilor deblocarea proiectului de lege privind monitorizarea electronică a agresorilor. Participanţii la acţiune au fost îmbrăcaţi în negru şi au avut eşarfe roşii pe faţă. Într-un gest simbolic, membrii Declic au agăţat brăţări pe gardul Parlamentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
La protestul desfăşurat, miercuri, în faţa Camerei Deputaţilor, 35 de membri Declic, îmbrăcaţi în negru şi cu eşarfe roşii în jurul capului, au protestat în numele victimelor violenţei domestice şi au încercat să aducă în atenţia publică amploarea morţilor în cazurile de violenţă domestică din 2020: 72 de persoane şi-au pierdut viaţa, majoritatea fiind femei.
 
"Ordinele de protecţie sunt doar nişte hârtii dacă nu există brăţări electronice pentru monitorizarea agresorilor. Deputaţii care blochează proiectul de lege devin tacit complici la zeci de crime, în fiecare an. Le cerem să pună proiectul în dezbatere şi să îl voteze. Altfel, cu fiecare zi care trece, apar noi victime. Mesajul pentru parlamentari e simplu: vrem brăţări electronice pentru agresori”, a declarat Ana Racheleanu, coordonatorul campaniei Declic. 
 
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
 
După acţiune, reprezentanţii Declic au înmânat cele peste 20.000 de semnături ale petiţiei "Brăţări electronice pentru infractori!”.
 
Comunitatea Declic are, în prezent, peste 880.00 de membri activi care militează pentru o societate mai dreaptă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.