Doi tineri din Buzău, care în urmă cu doi ani i-au adus unui prieten benzina cu care acesta a incendiat-o pe fosta iubită, au fost trimişi în judecată pentru complicitate la omor calificat prin cruzimi. Aceştia riscă, potrivit legilor în vigoare, detenţia pe viaţă sau închisoare între 15 şi 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii au luat decizia de a-i trimite în judecată pe cei doi în urma declaraţiilor pe care martorii le-au dat în cursul anchetei, iar dosarul a fost înregistrat pe rolul instanţei în data de 5 martie 2021.

Radu Clonţ, unul dintre tinerii trimişi în judecată, a declarat, în timpul anchetei din 2019, că ”nu l-a întrebat pe Cosmin Dan la ce-i trebuie benzina”, gândindu-se că-i trebuie la o maşină.

Anchetatorii au apreciat, însă, că asta nu îi absolvă de vină, atâta timp cât ei au dus benzina în apartament şi ei l-ar fi dus pe Cosmin Dan cu maşina la domiciliul fostei iubite/

Audiat a fost şi Alexandru Naum, cel care, potri­vit declaraţiei lui Radu Clonţ, a fost sunat de Cosmin Dan să-i aducă benzina. Naum s-ar fi speriat după ce a văzut că Dan era hotărât să îi dea foc Valentinei şi a fugit. Radu Clonţ, însă, ar fi asistat la toată scena, iar când a văzut că flăcările se extind şi fumul gros a invadat casa s-a refugiat în baie împreună cu iubita de la acel moment a lui Cosmin Dan şi cu un adolescent de 15 ani care se afla în apartament.

În dimineaţa zilei de 23 februarie 2019, Valentina Nica, o tânără de 22 de ani din Buzău, a murit  în propriul apartament după ce fostul iubit a stropit-o cu benzină şi i-a dat foc lăsând-o să ardă de vie.

Ucigaşul, Cosmin Dan, a fost condamnat iniţial de Tribunalul Buzău la o pedeapsă cu închisoarea de 24 de ani şi plata unor daune morale de 100.000 de euro către mama fostei iubite pe care a incendiat-o.

Curtea de Apel Ploieşti a dat, în octombrie 2020, sentinţa definitivă menţinând pedeapsa Tribunalului Buzău din care a scăzut doar perioada arestului preventiv  de aproximativ un an în care a stat Cosmin Dan până la terminarea procesului.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.