Statul Rio a votat schimbarea numelui legendarului stadion Maracana, care va deveni Stadionul Edson Arantes do Nascimento - Regele Pele, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pele, în vârstă de 80 de ani, al cărui nume complet este Edson Arantes do Nascimento, a jucat de mai multe ori pe acest stadion pentru Brazilia şi a marcat acolo golul său cu numărul 1.000, în 1969, sub culorile formaţiei Santos, în meciul disputat împotriva formaţiei Vasco da Gama.

"Este un omagiu puternic adus unui om recunoscut în întreaga lume pentru moştenirea sa în fotbalul brazilian şi pentru serviciile oferite ţării noastre", a declarat deputatul responsabil pentru proiect.

Stadionul poartă de mult timp numele de Mario Filho, un jurnalist care a militat pentru construcţia arenei, în anii 1940. Statul a precizat că stadionul va fi redenumit, dar marele complex sportiv din jurul arenei îşi poate păstra numele actual.

Majoritatea brazilienilor numeşte acest stadion Maracana, referindu-se astfel la cartierul în care este situat. Guvernatorul statului Rio trebuie să dea undă verde schimbării de nume, care nu a fost lăudată de fanii fotbalului.

Unii au spus că Mario Filho merită mai mult onoarea, în timp ce alţii au susţinut că numele ar trebui să fie dat după o persoană din Rio. Nu este cazul lui Pele, care sa născut în statul Minas Gerais şi şi-a trăit cea mai mare parte a vieţii în statul Sao Paulo.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.