Un oficial din cadrul Ligii Naţionale pentru Democraţie al liderei Aung San Suu Kyi din Myanmar a murit în custodia autorităţilor, după ce a fost arestat marţi dimineaţă, fiind al doilea membru al acestei partid care a murit în detenţie în decurs de două zile, în timp ce forţele de securitate intervin împotriva demonstranţilor care contestă junta militară, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia ia măsuri şi împotriva presei independente, percheziţionând birourile a două companii media, doi jurnalişti fiind reţinuţi.

Myanmarul se află în criză de când armata a îndepărtat de la putere guvernul ales, printr-un puci efectuat pe 1 februarie. Suu Kyi şi alţi oficiali ai partidului său au fost arestaţi, fiind creată o juntă militară.

Zaw Myat Linn, membru al partidului Liga Naţională pentru Democraţie, a murit în custodie, marţi, în urma arestării sale în principalul oraş al ţării, Yangon, a spus Ba Myo Thein, membru al camerei superioare a Parlamentului, care a fost dizolvat.

”Acesta a participat permanent la proteste”, a spus Ba Myo Thein.

Cauza decesului nu este clară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.